Családi hangulatú Karácsonyi Kupát rendeztek a vívócsarnokban

2017. december 24. 12:07 | Papp Ádám Sándor

Karácsony előtti tornát rendezett a csabai vívók egyesülete. Az Alföld Vívó Akadémia Karácsony Kupa elnevezésű rendezvénye már több évtizedes múltra tekint vissza.

Az Alföld Vívó Akadémia csarnokában a megmérettetés három kategóriában zajlott.

Első körben a kezdő vívók mérkőztek meg egymással. Ezután az amatőr sportolók következtek. Köztük volt olyan fiatal, aki azt mondta: egy igazi tornával felérő küzdelemben volt része.

– Hat éve vívok. Ez a verseny egy kicsit megerőltető volt, de igazából nagyon jó - ecsetelte Papp Zsombor párbajtőröző.

Volt olyan sportoló, aki azt mondta: családias légkörű összejövetelként éli meg a tornát.

– Itt mindenki együtt van a rendezvényen. Örülök neki, hogy így zárjuk ezt az évet. Igazából nem is gondolom a tornát versenynek, hanem csak egy összejövetelként tekintek rá - emelte ki Stefkovics Linda.

Az Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője hangsúlyozta: a több évtizedes kupa eredeti célja az volt, hogy összejöjjön az egyesület és jó hangulatban töltsenek el egy teljes napot.

– Jó év végén rendezni egy versenyt, a fiatalok jókedvűek és a szüleik is megtekinthetik őket ilyenkor. Több célja van a mai napnak, az egyik az, hogy a kezdő vívóink, akik szeptemberben kezdték el a sportot, ilyenkor meg tudják mutatni, hogy mennyit tanultak ez alatt a rövid idő alatt – fogalmazott Galli Zsolt, az Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője.

A vezetőedző hozzátette: a torna másik célkitűzése, hogy a már világtornákat megjárt és visszavonult versenyzők hazajöjjenek, illetve vívótársaikkal tölthessék a karácsony egy részét.

További programok »

FEL