Családbarát rendezvényt szerveztek

Megrendezték az első Lencsési Kulturális és Gasztronómiai Fesztivált. 

Sport, kultúra, gasztronómia – ezek ötvözetéből alakult ki az első Lencsési Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál. Az egész napos rendezvényre a környék több óvodájából, de még a lakótelepen élők közül is sokan érkeztek.

Az óvodapedagógusok és a szülők is segítették a gyerekeket a különböző ügyességi pályákon a hagyományteremtő céllal létrehozott Lencsési Kulturális és Gasztronómiai Fesztiválon, amit az óvoda mellett található területen rendeztek meg. – Úgy találtuk ki annak idején az intézményvezető asszonnyal ezt a rendezvényt, hogy mind a három óvoda a Lencsésiről egy olyan helyet keressen, ahol nemcsak az óvodások és a szüleik, nagyszüleik vehetnek részt a rendezvényen, hanem az itt élők is, akik a lakótelepen élnek – fogalmazott Tímár Ella önkormányzati képviselő. 

A gyerekek kosárlabdáztak, fociztak, trambulinoztak, röplabdáztak a szüleikkel, de volt, aki még a nagy zsivaj ellenére is békésen pihent. A gyerekek önfeledten játszottak „dombról gurulósat” is.- Ettem egy kis pörköltet, aztán jött a tornázás. 

A szülőknek is elnyerte a tetszését a rendezvény. Növényné Hatala Hajnalka szerint  a program kiválóan építi a családok kapcsolatát. 

Az esemény a Repülő Kívánság a Lencsésin elnevezésű kezdeményezést is magában foglalta, amikor is dr. Ferenczi Attila tanácsnok ajándékozta meg a ballagó óvodásokat egy-egy macival. – Úgy gondoltam, hogy a ballagó gyerekek, hogyha már iskolába mennek, akkor legyen egy emlékük arról, hogy ide jártak ebbe a Lencsési Óvodába. Hátha megőrzik ők is ezeket a macikat 40-50 évig.

A Lencsési Óvodában kiemelt figyelmet kapnak a kulturális programok – fogalmazott az óvodavezető, dr. Erdeiné Gergely Emőke. – Nagyon jó az együttműködésünk a Bábszínházzal, a Jókai Színházzal, a könyvtárral, a múzeummal. Nemcsak, annyi hogy a elmegyünk a gyerekekkel a könyvtárba megnézzük a mesekönyvet, hanem közös programokat szervezünk. A Bábszínház munkatársaival szakmai napokat, továbbképzéseket szoktunk szervezni. A színház munkatársa például részt vesznek a programjainkon.

Mi sem példázza jobban az óvoda kulturális tevékenységének elismerését, mint az a díj, amit a köznevelésért és a kultúráért felelős államtitkárságtól nyert el nemrégiben. Az államtitkárság által kiírt pályázaton, a kulturális területen aktív munkát végző óvodák indulhattak. A Kincses Kultúróvoda 2016 címért, mely pénzbeli támogatással is járt 100 intézmény indult. – Nagy öröm volt számunka az – nekem is, mint Békés megyeinek legfőképpen -, hogy ebben a nyertes 12 pályázat között benne volt a Lencsési Óvoda is. Tudni kell, hogy nagyon fontos a gyermekek személyiség-kialakulásában az első hat éve, ezért is tartotta  fontosnak a kulturális államtitkárság azt, hogy hogyan tudjuk összekapcsolni a kulturális alapellátásban a kulturális szolgáltatásokat. – mondta el Závogyán Magdolna, a kultúráért felelős helyettes államtitkár.

Az óvodapedagógusok táncos, zenés, irodalmi flashmobokkal is készültek, de volt pörköltfőző verseny is. A helyszínen a Rokodál Zenekar zenélt.

Megosztás:

Címke: , , , ,