Kopog már a barna dió, véget ért a vakáció – évnyitó a Lencsési iskolában

2019. szeptember 2. 11:07 | Sipos Gábor

Hárs Ernő soraival köszöntötték a nebulókat a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában hétfőn reggel 8 órakor. A felsőbb évfolyamosok mellett az elsős diákoké volt a főszerep a tanévnyitón.

Elkezdődött a 2019-2020-as tanév Békéscsabán is. Ki mosolyogva, ki megszeppenve ücsörgött a közel 700 diák között a Lencsési iskola évnyitóján. A 78 elsős három osztályban kezdi meg tanulmányait az intézményben.

A jó hangulatú tanévnyitón Vida András intézményvezető köszöntötte az diákokat, majd az iskola tanulói adtak műsort. Hagyomány, hogy a tornazsákot a színpadon vehetik át a kis nebulók. Ebben nyújtott segítséget a jelenlévő Szarvas Péter polgármester, Tímár Ella önkormányzati képviselő és dr. Ferenci Attila tanácsnok, a 4-es számú választókerület önkormányzati képviselője.

A megnyitót követően az osztályok megkezdték az idei tanév első napját, míg az elsősök szülői kísérettel vonultak az osztálytermükbe. A következő napokban, hetekben ez lesz a megszokott rend, hogy könnyebb legyen a beszokás a csemetéknek. Megjegyzendő, hogy sok esetben a szüleiknek is könnyebb így az elválás.

A picik, miután megszabadultak a tanévnyitóra felvett ünneplő ruháiktól, már a tanító nénikre és tanító bácsira lettek bízva. Ők azok, akik végigkísérik az alsósokat a következő négy tanévben. A kis tanulók az első perceket az iskola megismerésére fordították, majd kezdődhetett az első tanítási nap, elindult kis életük első igazi „kalandja”.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL