Csabára érkezett a Közép-Európa legnagyobb motoros túrája, az Open Road Tour

2024. május 24. 20:49 | Such Tamás

Békéscsabára érkezett péntek kora este Közép-Európa legnagyobb motoros túrájának, a Budapest Open Road Days 2024 felvezető eseménye (a fő muri június 27-29. között lesz). A négy napos túra Győrből indult és vasárnap Békésben zárul. (A rendezvény a Háromváros Kerékpáros Fesztivál kísérő etapja.)

Győrött, csütörtök kora délután startolt a kezdetben huszonnyolc fős Open Road Tour, amely a budapesti bázison már több száz résztvevőre duzzadt. A résztvevők a Harley-Davidson Budapest szalonban vehették át a karszalagokat és tour pólókat. Közben a színpadon beindult a rock, amelyet a kőkemény izomzatú Kőváriné Ivánfy Brigitta, a hétszeres világbajnok szkanderező törzsőrmesternő bemutatója követett.

 

Minden vonalvezetés csupa-csupa szépség – Fotó: Such Tamás / behir.hu

 

A látványos produkciót követően bárki benevezhetett a házi versenyre. Egyebek mellett Hankó Ákos főszervező, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa és Ádám fia is egymásnak feszültek, de – egyelőre – a tapasztalat győzött. („Ááá… Apa szétvert; bal kézzel nyomtuk” – mesélte már a pénteki, csabai érkezés után Ákos.) A csütörtöki estéhez visszalépve, az utolsó meccset a szkandezerő törzsőrmester és a házi meccs bajnoka vívta; játszva győzött a világbajnok. 

Ahogy a motorosok péntek délelőtt elhagyák a fővárost, egy óriási zuhét fogtak ki, és ronggyá ázva érkeztek meg Jászberénybe. A nagy pihi után Gyomaendrőd volt a következő célpont, végül pontban 18 órakor gurultak be a Munkácsy Negyedbe, a kulturális bástyaként álló Csabagyöngyéhez. A Gyöngyike előtt 10, a többi 321 járgány pedig a Gőzmalom téren fújta ki magát.

 

A három Hankó és Anna; György, Ákos és Ádám – Fotó: Such Tamás / behir.hu

 

A túra csabai pikantériája, hogy Hankó György, a Mohácsy Mátyás Kertbarát Kör egyik oszloposa és felesége, Anna várta a célállomásnál gyermeküket és unokájukat. A nap végén a Csabai Csípős Blues Klub meglepetésmurija és a Bluestone zenekar muzsikája kápráztatta el a motorosokat és az érdeklődőket a CSAKK Stégen.

A követlező napok programjai: ITT!

***

A program szervezői a Harley-Davidson Budapest, a motorozás rajongói tömörítő Open Road Riders Community és a Körös-Motoros Karitatív Karitatív Egyesület.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL