Tovább meneteltek az Open Road Tour motorosai

2024. május 26. 08:25 | Csiffáry Zsuzsanna

Szombaton délelőtt útnak indultak Békéscsabáról az Open Road Tour résztvevői Orosházára, ahol szintén megberregtették motorjaikat a felvonulók. Orosháza után Gyula következett, majd kora este ismét Békéscsabára érkezett a motoroshad.

A több napos program szervezői a Harley-Davidson Budapest, a motorozás rajongóit tömörítő Open Road Riders Community és a Körös-Motoros Karitatív Egyesület. 

A közel kétszáz motorost számláló csapat szombaton délelőtt Békéscsabáról, a Szent István térről Orosháza-Gyopárosfürdőt vették célba, majd a túra további része Gyula és ismét Békéscsaba volt. Hankó Ákos főszervező, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa a behir.hu-nak elmondta, hogy ez immár a harmadik Open Road Tour, majd visszaemlékezett a kezdetekre. 

 

Fotó: Behir.hu

 

– Ez a harmadik túránk, két évvel ezelőtt Soprontól egészen Debrecenig mentünk, majd tavaly Győrtől Sárospatakig, és az idén Győrtől Békéscsabáig jöttünk, mert az első két kör annyira jól sikerült, hogy haza látogattunk – fogalmazott a főszervező, aki ezzel békéscsabai származására utalt.

Hozzátette, hogy három nap alatt Jászberényen, Gyomán keresztül jöttek Békéscsabára, szombaton pedig mentek még egy Békés vármegyei kört.

– Megnéztük Gyopárost, Orosházát, nem hagytuk ki a fürdőt sem. Fantasztikus volt bemotorozni a medencék közé, majd következett Gyula, hiszen ezt a gyönyörű várost is meg kellett néznie azoknak, akik még nem jártak a megyében. Itt természetesen fotózkodtunk is, ez egy elképesztő impulzus volt számunkra – emelte ki Hankó Ákos. 

 

Fotó: Behir.hu

 

Arra a kérdésre is választ kaptunk, hogy honnan ered az Open Road Tour.

– Az open road, mint kifejezés viszonylag régi, még az elődöm, Dobay Attila találta ki. A jól sikerült találkozók után átvettem Attilától a stafétabotot, és egy kicsit kiszélesítettem ezt az open road gondolkodást, ami magyarul azt jelenti nyitott út, mivel tényleg nyitott az út mindenki előtt. Az a lényeg, hogy megtaláljuk egymás gondolatát a közlekedésben, illetve, hogy kialakuljon egy bizalmi kapcsolat az autósok és a motorosok között, így biztonságosan tudjunk közlekedni. Bízom abban, hogy a baleseti mutatókon is látszódni fog az, hogy az egyre több motoros ellenére kevesebb baleset lesz az utakon – mondta Hankó Ákos. 

Közép-Európa valószínűleg legnagyobb motoros túrája hamarosan folytatódik, ugyanis a Budapest Open Road Days-t 2024. június 27-29. között tartják, amit már nagyon vár a motoros brigád. 

 

Fotó: Behir.hu

További programok »

Itthon

FEL