Csaba nap - Gulyáslevessel és Csaba szelettel várták a kilátogatókat

2022. július 11. 07:10 | Csiffáry Zsuzsanna

Szombaton a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör lovaskocsi túrát indított a városban a Szent István tértől a szervezet székházáig. A Csabai Kolbászklub pedig hagyományos ízekkel kedveskedett a kilátogatóknak, vasárnap a Guzsalyas Egyesület gulyáslevest, az önkormányzat pedig 500 darab Csaba szeletet osztott a kikapcsolódni vágyóknak.

Teljes gőzzel futottak a Csaba napi programok vasárnap is. A széles programkínálat között - csak úgy mint szombaton - mindenki válogathatott kedvére. Az épített játszótér mellett továbbra is álltak a bemutató sátrak és gyerek foglalkozásokat is tartottak a Békés Megyei Népművészet Egyesület közreműködésével, Jimmy bohóc pedig izgalmas történetekkel és interaktív mesékkel szórakoztatta a nagyérdeműt.

 

Csabaai Nyár

 

A Guzsalyas Egyesület 100 adag gulyáslevest osztott ki a tradícionális ízek kedvelői között. Szőke Péter elnök hangsúlyozta: fontos a hagyományok és a hagyományokhoz köthető formakultúra őrzése. 

– Az érdeklődőknek a cifraszűröket, mint hungarikumokat mutattunk be. A hagyományaink között a karikás ostornak is kiemelt szerepe van, így ebből is láthattak egy kis ízelítőt a nézők, valamint a betyárfegyverekről hallhattak és láthattak egy történelmi alaposságú előadást, majd folytatva a hagyományaink sorát néptánc összeállítással is készültünk – fogalmazott az egyesület vezetője. 

Emellett a békéscsabai önkormányzat 500 darab Csaba szelettel kedveskedett az édesszájúaknak. 

Este 20 órától pedig Keresztes Ildikó adott koncertet a Szent István téren felállított nagyszínpadon. 

 

További programok »

FEL