Csabai Mérleg – mától a postaládákban

2017. november 9. 14:30 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei huszonegyedik száma.

Több mint 315 millió forintból újult meg három békéscsabai óvoda a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A beruházás befejezését későbbre tervezték, azonban jelentős előteljesítést vállalt a kivitelező a Lenkey utcai, a Tábor utcai és a Százszorszép óvoda esetében is – a hivatalos átadás így már november végén megtörténhet. A gyerekek ellátása némi átszervezéssel folyamatosan megoldott volt az intézményekben. A fejlesztésekről bővebben is olvashatnak a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

Az újságban beszámolunk a legutóbbi közgyűlés legfontosabb döntéseiről, és arról, hogyan vélekedett ezekről Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz, az MSZP, az LMP és a DK képviselői. Írunk arról is, hogy ütemezetten halad az út- és kerékpárút-építés, valamint hogy lakossági fórumon mutatták be a jaminai egészségház terveit a Jaminai Közösségi Házban.

Takács Péter, az LMP politikusa, az egyik legtapasztaltabb békéscsabai önkormányzati képviselő: 1994 óta folyamatosan a testület tagja. A Lencsési Közösségi Házat 1991 óta vezeti, elkötelezett a közművelődés iránt, de foglalkoztatják a szociális ügyek, a lakásügyek és a természet védelme is. Félidőben című rovatunkban most ő értékeli az ebben a ciklusban történteket.

Biztonságosabbá, gyorsabbá, kényelmesebbé és költséghatékonyabbá válik az egészségügyi ellátás – állítják a szakemberek. Novembertől ugyanis elindultak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér szolgáltatásai, köztük az e-recept – a részleteket megtalálják az újságban.

A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából október utolsó szombatján tartották a megyei protestánsok jubileumi találkozóját Orosházán, Kitekintő rovatunkból megtudhatják, hogyan zajlott az ünnepség. Beszámolunk arról is, hogy Békéscsabán, az evangélikus kistemplomban ez alkalomból zenés ünnepi istentiszteletet tartottak, ahol Krámer György, országos irodaigazgató hirdetett igét, és Kutyejné Ablonczy Katalin kezdeményezésére a helyi protestáns kórusok énekeltek.

Olvashatnak az újságban arról, hogy Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban tartották meg a közelmúltban a Városi Ifjúsági Parlament soron következő, őszi ülését. A korábbiakhoz hasonlóan idén is voltak szekcióülések általános és középiskolásoknak, ahol szó volt egyebek mellett az utazásról, az önismeretről és a Csabai Garabonciás Napokról is.

Jubileumi gálaműsorral ünnepelte megalakulásának 70. évfordulóját a Balassi Táncegyüttes. Rendhagyó műsorral készült a tánccsoport, amelyben nagy sikerű produkciókból kapott ízelítőt a közönség a Békéscsabai Jókai Színházban. A részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programot terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán.

Az újság legfrissebb száma archívumunkban is elérhető.

 

FEL