Csabai Mérleg – mától a postaládákban

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizennyolcadik száma. Olvassák, forgassák Önök is!

Flexibilis csomagolóanyagok gyártásával foglalkozik az a 3 milliárd forintból épült gyár, amelyet szeptember 14-én adtak át Békéscsabán, a Balassa utcában. Az osztrák tulajdonú Marzek csoport érdekeltségébe tartozó M-Flexilog Kft. új üzemének felépítéséhez a kormány 922 millió forintot biztosított. Jelenleg ötven ember dolgozik ott, a jövőben további hetven ember felvételét garantálják, ez azt jelenti, hogy 2021-től 120 ember fog dolgozni a gyárban. A részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legújabb számában.

Írunk arról, hogy a megye kiválóságait díjazta a sport, a népművészet és a zeneművészet területén a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Békés Megyei Szervezete a tizenkettedik Prima gálán, a Phaedra Rendezvényközpontban. Sport kategóriában dr. Baji Balázs, Zeneművészeti kategóriában az Alföld Quartet, népművészet kategóriában a Belencéres Néptáncegyüttes nyerte el a Prima-díjat.

Az előzetes ütemterv szerint halad a Veszely Csárda felújítása, így november első napjaiban megnyithatják azt az éttermet. A Bosch beszállítója lett az autóipari alkatrészeket gyártó Csaba Metál Zrt.. A közeljövőben indul el azoknak az alkatrészeknek a szériaszállítása, amelyek gyártását komoly munka előzte meg – ezek részleteit is megtalálják a Csabai Mérlegben.

Békéscsaba többször is megkapta a kerékpáros-barát település címet. Városunkban ma számos kerékpárút szolgálja a biciklisek biztonságát, és továbbiak építését tervezik. A Csabai Mérlegben készítettünk egy összefoglalót, amelyből megtudhatják, milyen kerékpárforgalmi létesítmények készítése van folyamatban, és hol épülnek még a következő néhány évben a Modern Városok Programja, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Félidőben című rovatunkban Kutyej Pál, a nemzetiségi, érdekegyeztető, külkapcsolati és egyházügyi bizottság elnöke, a 12-es számú választókerület önkormányzati képviselője beszél arról, hogy Jaminában látványos változások történtek az elmúlt néhány évben, de még bőven van mit fejleszteni.

Beszámolunk a lapban arról, milyen volt az Ősvigasztalás bemutatója, hogyan zajlott a Szent László utcai iskolában a lovagi torna, vagy hogy került Japán a Csabagyöngyébe.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, kik a Csabai Garabonciás Napok jelöltjei, milyen programok lesznek a következő napokban, hetekben, hova érdemes menni, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programot terveznek a közösségi házak, mikor lesz a Tortamustra, meddig lehet leadni szárazkolbászokat az október 19-én induló idei Csabai Kolbászfesztivál szárazkolbász versenyére, valamint azt, hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma archívumunkban is megtekinthető.

 

Megosztás:

Címke: , ,