Csabai matekzseni remekelt egy országos versenyen

2017. november 17. 08:57 | Szendi Rita

A Széchenyi István Közgazdasági Szakgimnázium egyik diákja dobogós végzett helyen a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok országos versenyén. A tanuló az összpontszámból mindössze 3 pontot veszített.

A feladatsorozat középiskolai diákoknak szól, a megmérettetést két kategóriában hirdették meg. A Széchenyi István Közgazdasági Szakgimnáziumban hetente egy plusz órában foglalkoznak matematikával és a fizikával.

– Ezek a feladatsorok a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapokban jelennek meg. Minden évben új pályázatot írnak ki, havonta jelenik meg egy-egy feladatsor, amelyeket a gyerekeknek otthon kell megoldani. A  megoldásokat beküldik, azt havonta értékelik. Az így kapott pontszámokat összegzik és a legtöbb pontot elérő nyer – avatott be a részletekbe a felkészítő tanár, Schédl Ilona.

A tizedik osztályos tanuló kiemelte: a hónapról hónapra megjelenő újságban főleg geometriai és logikai feladványok voltak, amelyek közül a végül dobogós helyen végző diákhoz leginkább a logikai fejtörők álltak közel.

– Tavaly volt az első KÖMAL-os versenyem, azon 5. lettem. Ugyanígy egy éven keresztül zajlott a verseny, ugyanebben a kategóriában indultam, csak kilencedikesként. Akkor sokkal nehezebbnek tűntek a feladatok, mégis jó helyezést értem el, de idén többet foglalkoztam a fejtörőkkel, aminek meg is lett az eredménye – mondta el Molnár István, aki tanulmányait Szegeden szeretné tovább folytatni kereskedelem- és marketing szakon.

FEL