Csabai Kolbászfesztivál – a versenyek nélkül tartják meg október 29-31-én

2021. szeptember 9. 06:05 | Mikóczy Erika

Múlt évben a koronavírus-járvány miatt elmaradt a Csabai Kolbászfesztivál. Az utóbbi hetekben elindultak a találgatások, vajon idén lesz-e, lehet-e tartani egy, a korábbiakhoz hasonló nagyrendezvényt? Hégely Sándor fesztiváligazgatótól kaptunk információt erről.

– Idén a Csabai Kolbászfesztivált a hagyományokat és a tradíciókat megőrizve, de rendhagyó módon szűkített tartalommal, a kolbásztöltő versenyek nélkül rendezzük meg. Szeretnénk nagyon különlegessé tenni az élményt, ezért a megszokott kolbászfesztivál eszenciáját mutatjuk be a csabaiaknak és az ideérkezőknek. Hagyományőrző kolbászkészítés-bemutatóval, kolbászvásárral, nemzetközi szárazkolbászversennyel, a sertéshús népszerűsítésével, disznóvágás-bemutatóval, töltöttkáposzta-főző bemutatóval, helyi termékekkel, vásárral, kulturális programokkal, koncertekkel, a családoknak pedig különleges gyermekprogramokkal készülünk. Természetesen mindezt a kolbászfesztiválon korábban megszokott minőségben – fogalmazott a Csabai Mérleg kérdésére Hégely Sándor.

Szeretnék a programokat mindenki számára elérhetővé, és – a járványügyi helyzetre való tekintettel – biztonságossá tenni, ezért a belépés regisztrációhoz kötött, a rendezvények pedig csak védettségi igazolvánnyal látogathatóak.

A Csabai Kolbászfesztivált szűkített tartalommal, október 29-e és 31-e között tervezik megrendezni.

További információk, regisztráció és jegyvásárlás rövidesen a www.csabaikolbaszfesztival.hu oldalon.

További programok »

FEL