Cipők Hamupipőkéknek és kis hercegeknek – adományok Békés megyei gyerekeknek

2020. augusztus 7. 18:50 | Csiffáry Zsuzsanna

Hatszáz pár új cipőt ajánlottak fel Békés megyeiek a Családok Átmeneti Otthonában lakó gyermekeknek. Az adományozást szervező Bonnyai Sándor és segítői Békés megye több bentlakásos gyermekvédelmi és szociális intézményébe, illetve anyaotthonába látogat el az adományokkal.

A békéscsabai Családok Átmeneti Otthonában jelenleg 6 család él, ami 19 főt jelent. Az intézmény munkáját a családsegítő szolgálat segíti.

Verebi Kitti a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője elmondta, hogy a gyermekek 18 éves korukig lakhatnak az intézményben, a szülők pedig a gyerekek ellátása jogán vehetik igénybe a szállást. 

A gyerekeket 18 éves koruk után igyekeznek a vér szerinti szülőhöz vagy egy közeli családtaghoz integrálni, akinél tovább élhetik az életüket. A szakember elmondása alapján a gyermeknek a nagykorúvá válása után is szükség lesz segítségre.

A nemrégiben indult adományprogramot többen is támogatták. Egy helyi vállalkozó, valamint több békéscsabai szülő és egy fitneszklub látogatói is ajánlottak fel cipőket és tisztasági csomagokat. Az adományokkal Békés megye valamennyi otthonát szeretnénk meglátogatni – tette hozzá Bonnyai Sándor önkéntes szervező. 

 

Galéria

 

 

FEL