Címvédésre készülnek a juniorok

2016. május 20. 12:23 | behir.hu

Pénteken reggel kezdődött a Magyar Junior Bajnokság Döntője Kecskeméten. A Békéscsabai Röplabda SE címvédőként utazott a döntőre, az idei pontvadászatban is alapszakasz győzelemmel, és az elődöntő tornájának magabiztos megnyerésével jelezték a lányok, hogy komoly terveik vannak.

Ma a csoportküzdelmekkel nyitnak a csapatok, a BRSE a Vasas és a Gödöllő csapatával került egy csoportba. Szombaton a keresztjátékok, míg vasárnap a helyosztók következnek. A viharsarkiak 12 fős keretében hat játékos a felnőtt, hat játékos az ifjúsági keretből került ki, így Kormos Mihály és Nagy Attila fogja a lányokat a végső siker felé kormányozni. Kiélezett mérkőzésekre van kilátás, hiszen a Vasas, Kecskemét, Gödöllő keretében is több játékos már a felnőttek között bizonyított, így egy magas színvonalú döntőre várható. A lányok a Református Gimnázium tornatermében lépnek pályára, ha éremért játszanak, abban az esetben a vasárnapi meccseket a GAMF sportcsarnokában bonyolítják majd le.

- Csapatként kevesebbet tudtunk együtt készülni, hiszen a felnőtt és az ifi bajnokság is zajlott folyamatosan - mondta Kormos Mihály szakmai igazgató. - A társaság gyakorlatilag tavaly is ebben a felállásban tudott diadalmaskodni, így az idén is azt várjuk, hogy koncentráltan és lelkesen játszva hozzuk le a döntőt. Véleményem szerint nagyon magas színvonalú finálé esz, kíváncsian várom, mire leszünk képesek ebben a mezőnyben.

FEL