Ciklus Show - Középpontban a női test

2018. szeptember 7. 18:05 | Gyemendi Réka

Ismét Békéscsabára érkezett a Ciklus Show elnevezésű program. A főként 10-12 éveseknek szóló felvilágosító rendezvény célja, hogy a fiatal lányok a szemléletes bemutatóknak és beszélgetéseknek köszönhetően megismerjék a női test működését.

 

 

A Németországból indult kezdeményezést a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyeslet Adaptálta Magyarországra évekkel ezelőtt. A program alapja egy fél napos, dramatikus játék, melynek során a lányokat játékos formában végigvezetik a női termékenység testi folyamatain. A pozitív szemléletű program célja, hogy felkészítsék a fiatalokat a felnőtt életre, valamint az, hogy egy életre szóló élményt nyújtsanak nekik. A foglalkozásokon maximum 15 fős csoportokban dolgoznak.

Nem előadást tartunk, hanem drámapedagógiai módszerekkel éljük meg a női ciklus eseményeit. A program jelmondata: "Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok". Itt a termékenység értékét hangsúlyozzuk – fogalmazott Hortobágyiné Dr. Nagy Ágnes. Hozzátette: habár nagyon modern világban élünk, a szülők sokszor még is nehezen beszélnek ilyen intim témákról gyermekeikkel.

A foglalkozásvezetők képzésen vesznek részt, mely után vizsgát teljesítenek. A foglalkozás részeként tavaly országosan közel 4000 fiatal lány vett részt a programokon.

Kesjár Kitti, a CSAKPONT munaktársa elmondta: a Nők a családban és munkahelyen pályázati felhívás részeként 2018 év végéig 71 család és KArrierPONT nyílik meg Magyarországon. A Ciklus show bemutató az Egyensúly AE Egyesület nyertes pályázatának, a "Munka, család, egyensúly", című projektnek köszönhetően érkezett Békéscsabára.

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
2024. június 24. 11:45
FEL