BRSE: Izgalmas mérkőzésen győzött a címvédő

2017. november 5. 08:59 | behir

Linamar-Békéscsabai RSE—UTE 3:1 (14, 18, -22, 23)

 

Röplabda NB I-es női bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 1500 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.

Békéscsaba: Kosekova 4, IVANOVIC 19, Milnar 11, Fresco 15, DOBI 14, Pekárik 4. Cs.: Molcsányi (liberó), Szpin, Petrenkó, Bodnár. Vezetőedző: Alberto Salomoni

Újpest: Bleicher 2, Da Silva 2, Bosio 4, HIRUELA 18, Nagy V. 4, BEZSANDOLSZKA 10. Cs.: Kötél (liberó), Czina 2, Szűcs 3, Ancsin, DÉGI 8. Vezetőedző: Horacio Bastit

 

Az eredmény alakulása. 1. szett: 8:4, 16:8, 21:11. 2. szett: 5:8, 16:12, 21:16. 3. szett: 8:5, 16:15, 18:21. 4. szett: 6:8, 15:16, 19:21.

 

Nagy érdeklődés előzte meg a forduló rangadóját, közel 1500 néző szurkolt a Békéscsabai Városi Sportcsarnok lelátóin. Szép számmal érkeztek Újpestről is, a vendégszurkolók a mérkőzés elejétől hangosan és sportszerűen buzdították kedvenceiket. A hazaiaknál nem léphetett pályára a sérült Ludmán Réka, valamint a frissen igazolt Nagy Eszter sem.

A találkozót a hazai pályán most debütáló Ksenija Ivanovic pontjai vezették be, a montenegrói válogatott ütő a későbbiekben is nagyszerűen játszott. Nem találtak fogást a fővárosiak a bajnoki címvédőn, amely magas szintű játékot mutatott be ebben a periódusban. Mindez nagy különbségű hazai szettgyőzelmet eredményezett.

Nem sokat teketóriáztak a csapatok a második etapban sem, hatalmas elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Az adok-kapokból a BRSE jött ki jobban, amelyben Dobi Edina parádés centerjátékot mutatott be. Cserékkel próbálkozott a vendégek mestere, azonban ez sem változtatta meg a játék képét, a hazaiak behúzták a 2. szettet is.

Látszólag nem viselte meg az Újpestet az első két játékrész elvesztése, a harmadik szett közepén átvették a vezetést. Jól és taktikusan játszottak a vendégek ebben a periódusban, alaposan feladták a leckét a csabaiaknak, akik szurkolóiktól támogatva elkeseredett hajrát indítottak, hogy megfordítsák a állást, de a sorozatos hibák megbosszulták magukat. Kosekova feladásai pontatlanok voltak, romlott a nyitásfogadás és kiszámíthatóvá vált a támadójáték, így a UTE szépíteni tudott.

A negyedik játszmában sokáig fej-fej mellett haladtak a felek. Salomoni mester cserékkel és időkéréssel próbálta felrázni csapatát, de nem sikerült átvenni a vezetést a csabaiaknak, Molcsányiék folyamatosan loholtak a vendégek után. A hajrá hatalmas izgalmakat hozott, a BRSE a lélektanilag fontos pillanatokban higgadtabb maradt, így a maga javára fordította az összecsapást.

Folytatás szerdán 18 órától, amikor a Budaörs gárdája látogat a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba.

Alberto Salomoni: — Az első két szettben nagyszerűen röplabdáztunk, maradéktalanul betartva a taktikai utasításokat. Aztán hullámvölgybe kerültünk, de a sorsdöntő pillanatokban mindig volt, akinek helyén volt az esze és a szíve. Folytatjuk az elkezdett munkát, számítunk továbbra is szurkolóink támogatására.

 

Forrás: BRSE

 

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL