Bronz szombat és aranyos vasárnap

Több mint hatszáz ifjú párbajtőröző versenyzett Békéscsabán.

Újra vívóünnep volt Békéscsabán. Törpicitől serdülőig 610 párbajtőröző lány és fiú álmodott aranyéremről, a városi sportcsarnokban és a vívóteremben, a tizedik alkalommal megrendezett „Csaba Kupa” Olimpici GP versenyen. 

Szombaton Bíró Csaba önkormányzati képviselő, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket, és nyitotta meg a versenyt. A megnyitó előtt egy perces néma csenddel tisztelegtek a megjelentek, a csütörtökön elhunyt Csetneki István, a klub egykori edzőjének emléke előtt. 

Az Alföld Vívó Akadémia versenyzői két érmet nyertek a versenyen. A legfényesebbet Dékány Kinga vihette haza. A sérüléséből nemrég felépült csabai párbajtőröző kicsit döcögősen kezdett, de az egyenes kieséses szakaszban már magabiztosan menetelt a döntőig. A nyolc között első ellenfele, egyben a legnagyobb riválisa, az MTK versenyzője, Muhari Eszter volt. Kinga okos vívással már az elején elhúzott, előnyét végig megtartva imponáló győzelmet aratott, az idén a kadet válogatottban is bemutatkozó ellenfelén. Következő ellenfele, a román Enache szintén régi ismerős, korábban többször is borsot tört már az orrunk alá. Ezúttal is szoros, izgalmas asszót vívtak, de a végén Kinga koncentrált jobban, és két találattal győzött. Az első helyért a legjobb barátnő, az egyre jobban vívó BVSC-s Turcsák Biankát kellett legyőzni. Kettejük korábbi csatáiból rendre Kinga került ki győztesen, sokáig úgy tűnt, hogy ezúttal fordul a kocka, szinte végig Bianka vezetett, még 14-12-re is. De a csabai lánynak helyén volt a szíve, egy gyönyörű és egy szerencsés találattal kiegyenlített. A „hirtelen halálban” aztán újra gyönyörű találat következett, Kinga adta, s már borult is barátnője nyakába. Győzelmével visszakerült a serdülő ranglista élére.

Az újonc fiúk között a ranglistavezető Keszthelyi Zsombor próbálta feledtetni a büki, vártnál rosszabb szereplést. Ő is nehezen melegedett be, kétszer is vesztesen hagyta el a pástot az első fordulóban. A táblán aztán ő is remekül vívott, magabiztos győzelmekkel jutott egyenes ágon a döntőbe, ezért az utolsó asszóban Kulcsár Győző unokáját, az olasz színekben versenyző Enrico Piattit kellett legyőznie, ami – bár többször is kiélezett, magas színvonalú mérkőzést vívtak – még nem sikerül neki. Ezúttal nagyon koncentráltan, végig kezében tartva az asszót győzött 15-12-re. A nyolcas döntőben sem okozott gondot a Vasas versenyzőjének, Róna Milánnak a legyőzése. A négy között aztán a tatabányai Halmi stílusa ellen nem találta meg a győztes taktikát, így maradt a bronzérem. Zsombort, stabilan jó szereplésének köszönhetően az utolsó verseny eredményétől függetlenül már matematikailag sem lehet utolérni a ranglista élén.

Eredmények:
Törpici lányok (54 versenyző):
10. Oláh Lili
18. Kremzer Amira
23. Harangozó Liza
53. Brachna Emma

Törpici fiúk (66 versenyző):
5. Krnács Tamás
24. Lischka Áron
27. Apáti Bálint
31. Castillo-Weigert Javirier
42. Paronai Márk
47. Hrabovszki Bálint
49. Balassa Zalán
51. Pavló Ádám
52. Hergott Edvin
54. Kőszegi András
57. Fodré Dávid
62. Uhrin Ákos
63. Papp Kristóf
64. Szabó Dávid
65. Uhrin László

Gyerek lányok (66 versenyző):
47. Szedlacsek Boglárka
52. Nagy Anna
58. Gráczik Rita
59. Ottlakán Flóra
63. Gémes Zsófia
66. Hergott Lilla

Gyerek fiúk (98 versenyző):
10. Baracsi László
82. Gábor János
98. Szabó Ádám

Újonc lányok (66 versenyző):
39. Krnács Anna
43. Carcangiu Kitti

Újonc fiúk (93 versenyző):
3. Keszthelyi Zsombor
77. Baracsi László

Serdülő lányok (79 versenyző):
1.    Dékány Kinga
38. Krnács Anna
56. Lenkefi Sára
68. Angyal Nóra
71. Papp Zsófia
76. Vámos Panna

Serdülő fiúk (87 versenyző):
13. Abu Jubere Arkan
14. Nagy Ádám
38. Keszthelyi Zsombor

Megosztás:

Címke: , ,