Brlázs Gábor: Tisztelettel kérem a szurkolókat, hogy álljanak mellénk

2022. április 22. 16:15 | Hidvégi Dávid

Nem lesz egyszerű dolga a Schindler Szabolcs helyét átvevő Brlázs Gábornak, akinek a Pécs, a Győr, a Nyíregyháza, a Budafok és a III. Kerület elleni öt bajnokin kell olyan eredményeséggel vezetnie a Békéscsabát, hogy az a szezon végén bennmaradjon az NB II-ben. Az Előre jelenleg 36 ponttal a 16. helyen áll, három pontos előnnyel a kiesést jelentő 18. pozíciótól. Az esélyekről a megbízott vezetőedzőt kérdeztem, ismeretségünkre való tekintettel tegeződtünk.

 

– A klubvezetés a héten kinevezett a Békéscsaba megbízott vezetőedzőjének, mik voltak az első feladatok?

– Feladat volt bőven. Nyilván nem örül senki sem a kialakult helyzetnek. A vezetőség felkérését kötelességemnek éreztem elvállalni. Ez volt régóta, az álmom, arra készültem, hogy egyszer a Békéscsaba vezetőedzője leszek.

 

– Öt mérkőzés van hátra, a csapat jelenleg bennmaradást érő helyen áll. Mit lehet tenni a következő mérkőzéseken?

– Most csak minimális változtatásokra van lehetőség az idő rövidsége miatt. Az egész bajnokságból ez az öt mérkőzés maradt hátra, amelyeket muszáj olyan eredményekkel lehoznunk, hogy a minimális célt teljesítsük. Úgy gondolom, hogy megoldja a csapat. Bízom a játékosokban, úgyhogy remélem, nem lesz probléma.

 

– A csapat az elmúlt időszakban két ellentétes arcát mutatta. Volt, hogy nagy arányban győzött, illetve olyan is, hogy nagy arányban kikapott. Milyen lelki állapotban van az együttes?

– A Szolnok elleni mérkőzés picit megtépázta a srácok idegrendszerét, de reméljük a hétvégére már ki tudunk ebből lábalni. Az, hogy ilyen rapszodikus a szereplésünk részben azt is igazolja jó állományunk és csapatunk van, mivel, ha nem az lenne, akkor jó eredményeket sem tudna produkálni. Azt kell orvosolnunk, hogy ne változó, hanem tartós legyen a teljesítményünk, mert akkor jó lesz tavasz vége és a következő időszak is.

 

– Vasárnap nehéz mérkőzés vár a csapatra, hiszen a 7. helyen álló Pécshez látogat. Mit vártok az ellenféltől? Milyen játékerőt képviselnek?

– Nagyon stabil és masszív csapat, megszervezett védekezéssel. Agresszív futballt játszanak, amihez igazodnunk kell. Mindenképpen eredményesen szeretnénk ezt a mérkőzést lehozni.

 

– A Szolnok elleni mérkőzés után a szurkolók nem voltak boldogok, mit üzensz nekik?

– Megértem a szurkolók reakcióját, viszont tisztelettel kérném őket arra, hogy álljanak a csapat mellé a hátralévő öt mérkőzésen, mivel nagyon-nagy szüksége van rájuk. Csak együtt sikerülhet!

 

Galéria

További programok »

FEL