Bravúros döntetlen: A Békéscsaba életben tartotta a bennmaradási esélyeit

2021. május 7. 20:27 | Hidvégi Dávid

A félidei kétgólos hátrányból felállva egy pontot szerzett hazai pályán a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I hajrájában az Alba Fehérvár KC ellen. A lilák a pontszerzéssel életben tartották a bennmaradási esélyeiket.

EuBility-Group Békéscsabai Előre NKSE – Alba Fehérvár KC 30–30 (15–17)
K&H liga női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Békéscsaba: Mistina – Szabó P., Kukely A. 6, Radojevic 9, Agbaba 4, Iván 2, Andróczki 5. Csere: Szabó D., Csizmadia (kapusok), Giricz 3, Petika, Török F., Mitrovic 1, Kukely K. Vezetőedző: Vida Gergő
Székesfehérvár: Pijevic – Töpfner 6, Afentaler 2, Boldizsár 2, Gerhát 2, Bardi 6, Szarka 4. Csere: Tóth, Dányi (kapusok), Triscsuk 7, Temes 1, Rózsás, Varga. Vezetőedző: Józsa Krisztián
Kiállítások: 8, ill. 4 perc+Török a 43. percben kizárva. Hétméteresek: 3/3 ill. 3/5.

A viharsarki együttes pénteken a 11. helyezett Alba Fehérvár KC-t fogadta immáron nézők előtt a városi sportcsarnokban. A Békéscsaba 21 lejátszott mérkőzésen mindössze 3 pontot szerzett és az utolsó helyen állt. 

A mérkőzés első gólját a fehér-fekete felszerelésben pályára lépő Alba Fehérvár KC szerezte meg Töpfner Alexandra révén a 2. percben. Bő egy perccel később a csabaiak beállósa, Jelena Agbaba válaszolt, 1–1. A vendégeknél Gerháth Kincső is beköszönt, majd sorra jöttek a fehérvári gólok.

A Fejér megyeiek a 10. percben már 6–2-re vezettek. Hazai oldalon Andróczki Flóra lőtte a harmadik gólt azután, hogy az első helyzetét kihagyta, majd Kukely Anna kiváló átlövésgóllal szerezte meg az együttese negyedik gólját, ezt követően pedig Mistina Kitty óriási védést mutatott be, 4–7.

(Fotó: Such Tamás)

Az első félidő utolsó tíz perce 10–8-as Fehérvár-vezetéssel kezdődött, azonban a 21. percben a Békéscsaba emberhátrányban egyenlített Kukely találatával, 10–10. Az utolsó öt percben is maradt a csapatok kiegyenlített küzdelme, de a vendég szélsők kiválóan teljesítettek, Szarka Adrienn már a harmadik gólját szerezte meg, 12–13. A másik oldalon kimaradt egy helyzet, így a Fejér megyei gárda ismét támadást vezethetett, amiből gól is született, 12–14. Az első félidő végén maradt a kétgólos különbség, így 17-15-ös fehérvári vezetéssel fordultak szünetre a csapatok. A vendégeknél az első játékrészt Triscsuk Krisztina hiba nélkül hozta le, hiszen hat lövésből hatot belőtt, míg a másik oldalon Andróczki volt a legeredményesebb öt találatával.

 

Nagyot küzdött, többször is egyenlített a Békéscsaba

 

A második félidőt a Fehérvár kezdte, de a Békéscsaba a nyitott védekezésével labdát szerzett, majd Kukely Anna lerohanásból gólt szerzett, 16–17. Az első félórához hasonlóan a másodikat is kapkodóan kezdték a csapatok. Négy és fél perc után szerezte az első gólját a Fehérvár, amikor Bardi Fruzsina volt eredményes, 17–18.

A vendégek beindultak, további három gólt szereztek a 40. percig, ekkor Vida Gergő időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben, 17–21. Ennek ellenére ismét a Fehérvár talált be Boldizsár Bianka révén, majd a második félidőben sokáig pihenő Jelena Agbaba is betalált, 19–23.

A csabaiaknál Török Fanni a 43. percben összeszedte a harmadik kétperces büntetését, így a játékvezető piros lappal kiállította. Az Előre a 44. percben feljött egy gólra, Radojevic és Iván Emese találataival, 22–23. Ekkor a vendégek mestere, Józsa Krisztián is időt kért. A 47. percben Agbaba egyenlített, Varga Emőkét pedig két percre kiállították a játékvezetők, 24–24. A lilák nem tudták kihasználni az emberelőnyt, egy jó védekezés után az üres kapus helyzet sem ment be, ezzel szemben az Alba Fehérvár KC betalált, 24–25. A 49. percben a vendégek fiatal, tehetséges játékosa Afentaler Sára megsérült és nem tudta folytatni a játékot.

Az utolsó tíz perc 26–25-ös fehérvári vezetéssel kezdődött, amikor a Békéscsaba értékes egyenlítési lehetőséget szalasztott el, egy hosszú indítás volt pontatlan Andróczki felé. A hazaiak szerencséjére Rózsás Josephnie ziccert hibázott, majd az 52. percben Radojevic lerohanásból egyenlített, 26–26.

Hét perccel a vége előtt a fehér mezesek megint kétgólos előnyhöz jutottak, ekkor a csabaiak vezetőedzője utolsó időkérését is kihasználta, 26–28. A viharsarki lányok nem adták fel, az 59. percben ismét egyenlítettek 29–29. A vendégeknél Töpfner Alexandra a legjobbkor szerezte meg az első gólját a második félidőben, majd a Békés megyei gárda megint egalizált Tamara Radojevic kilencedik találatával, 30–30. Józsa mester hat másodperccel a vége előtt még időt kért, de a húzása nem jött be, Triscsuk utolsó átlövése nem találta el a kaput, így maradt a 30–30-as döntetlen.

 

Galéria

 

A Békéscsaba egy pontot szerzett és életben tartotta bennmaradási esélyeit. Az Előre továbbra is az utolsó helyen áll, de már 4 ponttal. A 13. Szombathely 6 pontos, míg a Boglári Akadémiának 7 egysége van a 12. helyen, de előbbi egy, míg utóbbi két meccsel kevesebbet játszott. A Békéscsaba legközelebb május 16-án lép pályára, ismételten hazai pályán az Érd ellen, amely egy újabb kulcsfontosságú mérkőzés lesz.

 

További programok »

FEL