Bölcsődék, óvodák korszerűsítésére pályázik Békéscsaba

2017. március 20. 10:39 | Mikóczy Erika

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése elnevezésű projektje keretében 395 millió forintos, százszázalékos intenzitású támogatásra pályázik Békéscsaba önkormányzata. A forrásból a Wlassics sétányon található és a Pataky László utcai bölcsőde, valamint a Kertvárosi óvoda és a Zöldovi épületét szeretnék korszerűsíteni.

3-as Számú Bölcsőde, Wlassics sétány

A Wlassics sétányi bölcsőde tekintetében a projekt teljes költsége 120 millió forint. A tervek szerint itt elvégeznék a meglévő bölcsőde épületének belső átalakítását és minimális felújítását.

Két új bölcsődei csoportnak és tornaszobának alakítanának ki helyet, áthelyeznék a játszószobát, valamint sószobát és mozgássérült mosdót is létesítenének. Az átalakítás magában foglalja a nyílászárók, a hidegburkolat valamint a parketta szükség szerinti cseréjét, felújítását, a talajvíz elleni szigetelés ellenőrzését, javítását. A beruházás tartalmazza az épületgépészeti rendszer, valamint az elektromos rendszer felülvizsgálatát, szükség szerinti korszerűsítését. A költségkeret és a fogyasztás figyelembevételével mindemellett napelemek elhelyezését tervezik, és a járda javítását is szeretnék elvégezni.

 

MIVA Bölcsi, Pataky László utca

A MIVA Bölcsi átalakítására, felújítására és bővítésére a TOP-keretből 60 millió forintot szánna az önkormányzat. A beruházás keretében itt egy csoportszoba kialakítását tervezik a hozzátartozó kiszolgálóhelyiségekkel, és projektarányos akadálymentesítést szeretnének. Az épületben szükség szerint elvégeznék a hidegburkolat cseréjét, egyes belső nyílászárók cseréjét, valamint a parketta felújítását. Mozgássérült vécé kialakítását is tervezik. Szükség van a homlokzat utólagos hőszigetelésére, a homlokzati nyílászárók cseréjére, emellett felülvizsgálják az épületgépészeti rendszert, valamint az elektromos rendszert, és ha kell, korszerűsítik.  Napelemek elhelyezését is tervezik.

 

„Zöldovi”, Lencsési út 15.

A “Zöldovi” épületét 110 millió forintos beruházással szeretnék korszerűbbé tenni. Itt egy fejlesztőszoba, tornaterem és szertár kialakítását tervezik. Az épületben szükség van a meglévő mosdók komplett felújítására, helyenként a hidegburkolat cseréjére, valamint egyes belső nyílászárók cseréjére. Igény szerint el kell végezni a parketta felületének felújítását, csiszolását, lakkozását. Az épületben mozgássérült vécé kialakítását tervezik, és akadálymentesítést több területen. El kívánják végezni a meglévő épület talajvízelleni szigetelésének felülvizsgálatát, javítását, a homlokzat utólagos hőszigetelését, a homlokzati nyílászáró cseréjét. Amennyiben szükséges, a födém utólagos hőszigetelése is megtörténik. A beruházás tartalmazza az épületgépészeti rendszer, valamint az elektromos rendszer felülvizsgálatát, szükség szerinti korszerűsítését, és napelemek elhelyezését is.

 

Kertvárosi Óvoda, Szegfű utca 11.

A Szegfű utcai, Kertvárosi Óvodában a meglévő óvodaépület belső átalakítását és szükség szerinti felújítását tervezik. A 105 millió forintos átalakítást követően egy fejlesztőszobával, egy tornateremmel és szertárral lenne gazdagabb az intézmény. Szükség van a hidegburkolat helyenkénti cseréjére, egyes belső nyílászárók cseréjére, a parketta felületének felújítására, javítására. Az épületben mozgássérült vécé kialakítását tervezik, és akadálymentesítést több területen. A tervek között szerepel továbbá a talajvízelleni szigetelés felülvizsgálata, szükség szerint javítása, a homlokzat utólagos hőszigetelése, a homlokzati nyílászáró cseréje és a födém utólagos hőszigetelése is, amennyiben az szükséges. Itt is felülvizsgálják az épületgépészeti rendszert és az elektromos hálózatot, valamint elvégzik ezek szükség szerinti felújítását, korszerűsítését, és lehetőség szerint napelemeket is elhelyeznek.

További programok »

FEL