Morzsa-parti a MIVA Bölcsiben

2017. július 25. 18:09 | Szendi Rita

Minél több gyermek egyen gyümölcsöt és egészséges ételeket minden nap – ez az egyik kulcsmondata annak a rendezvénynek, amelyet immár 24 éve rendeznek meg a Pataky László utcai bölcsődében. Az úgynevezett Morzsa-partin a szülők is megnézhették azt, mit esznek a gyermekeik.

Narancs, kiwi, banán, szőlő és alma – többek között ezek a gyümölcsök vártak a gyerekekre a Pataky László utcai bölcsődében. A kóstolóra a Terület és Településfejlesztési Operatív Program egy nyertes pályázatából nyílt lehetőség, melynek segítségével a kisgyermekek sok gyümölcsöt és zöldséget ehetnek nap mint nap.

Úgy gondoltuk, hogy a Morzsa-parti – ami már 24 éves – összekapcsoljuk ezzel a családi délutánnal, hiszen Jaminában nagyon sok hátrányos helyzetű, szegénysorban élő gyermek él, akik nem juthatnak ingyen ugráló várhoz, egészséges gyümölcshöz, egészséges ételekhez, nem tudják elvinni őket nyaralni, szórakozni, vidámparkokba, nem tudják megfizetni az arcfestést – mesélte a MIVA Bölcsi vezetője, Forján Mihályné.

 Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egészséges életmód, a szülők is erre próbálják nevelni gyermeküket.

– Mi is ezt közvetítjük a gyerekeink felé. Van egy nagyobb kislányunk, Panni, a kisebb, ő jár a bölcsibe, az ő kedvence az alma– árulta el az egyik apuka, Hajnal Viktor.

A családi napon a gyerekek nem csak egészséges ételeket ehettek, hanem felülhettek rendőrmotorra, tűzoltóautóra és kipróbálhatták az arcfestést, az ugrálóvárat és a lufihajtogatást is.

További programok »

Itthon

2194 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 56 beteg

2194 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 68 127 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1634 főre emelkedett, 17 469-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 49 024 fő.
08:50
FEL