Böjte Csaba: hiszek az Isten által teremtett emberben

A megyei könyvtárban tartott előadást a ferences rendi szerzetes. 

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes az Örömök útján című kötetével érkezett Békéscsabára és arról beszélt, hogy merjünk hinni magunkban. A Békés Megyei Könyvtár meghívott vendége az Országos Könyvtári Napok keretében érkezett a megyeszékhelyre.

Olvasókat jött toborozni a könyvtárnak Böjte Csaba, legalábbis elmondása szerint emiatt érkezett Békéscsabára. Szeretné, ha az emberek többet járnának bibliotékába, többet olvassanak, tegyék mindezt amiatt, hogy építsék a lelküket, szellemüket, szeressék a szellemi munkát és véleménye szerint a könyvtár színteret adhat ennek.

– Én úgy látom, hogy a könyvtár nemcsak arról szól, hogy egyedül olvasok, hanem találkozás, egy fórum, ahol lehetne vitatkozni, beszélgetni egy-egy jó könyv kapcsán, de más közéleti kérdés kapcsán is. Ez egy hihetetlen lehetőség, adná az isten, hogy az emberek fel tudjanak állni, de nemcsak itt Békéscsabán, hanem az egész Kárpát-medencében – foglamazott Böjte Csaba

A szervezetes mondandóját a csíkszeredai Role zenekar egészítette ki, Ady Endre és József Attila versek megzenésített változatával léptek fel.

Az Országos Könyvtári Napok során a megyei könyvár munkatársai törekednek arra, hogy olyan témákat tárjanak a közönség elé, amik sokak érdeklődésére tarthatnak számot – mondta el Rakonczás Szilvia, a könyvtár igazgatója. Így esett a választás Böjte Csabára is. 

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, Böjte Csaba a kilencvenes évek elején óta foglalkozik az Erdélyben élő sanyarú sorsú gyermekek felkarolásával. Taníttatásukat, vallási és erkölcsi nevelésüket vállalva törődik a hozzá került fiatalokkal. Szerinte az iskolai nevelés feladata, hogy segítse a gyerekeknek megtalálni mindazt, amire a lelkük mélyén vágynak.

 

Megosztás:

Címke: , , ,