Bohus Ricsi este már Rómában készül versenyre

Az úszó következő hat hete: Róma, Sierra Nevada, Debrecen, Rió.

Bohus Richárd szerdán reggel még az Árpád fürdőben tartotta utolsó békéscsabai edzését, kora délután autóba ültek, irány Budapest, ahol ma este repülőgépre váltanak, az esti órákban pedig már Rómában lesznek – olvasható a Békéscsabai Előre Úszóklub oldalán.

A hét végi olaszországi háromnapos esemény, a nagy hagyományokkal rendelkező Sette Colli (Hét Domb) viadal lesz az utolsó (verseny)állomás a riói olimpia előtt. Pénteken két ötvenméteres számban, háton és gyorson áll rajthoz Bohus Ricsi, szombaton 100 háton, majd vasárnap a 100 méteres gyorsúszásban.

— Továbbra is a római verseny fő célja a 100 méteres hátúszásban is elérni az olimpiai kvalifikációs A szintet — mondta az elutazás előtt Szarvas János. — Emellett azért szeretnénk gyorsúszásban is egy nagyot dobni, vagyis a londoni Európa-bajnokságon elért eredményén is túltenni.

 

Békéscsabán, Békésen, Hódmezővásárhelyen is edzett

Szarvas János elmondta, az egyik kulcskérdés az volt Békéscsabán, milyen technikai feltételek között készülhetnek az Árpád fürdőben. Megkaptak minden segítséget, a fürdő vezetői igyekeztek megfelelő hőmérsékletűre beállítani a versenymedence vízét. Ennek ellenére többször is „kiruccant” Ricsi és az edzője Békéscsabáról. Jártak Hódmezővásárhelyen, ahol Ricsi rajthoz állt versenyen kívül az országos ifjúsági bajnokságon. Itt a fő cél a versenyhelyzet gyakorlása, a rajtgép használata volt. Megfordultak a békési fedett uszodában is, amikor Békéscsabán viharos időjárás uralkodott. A látogatásnak más célja is volt, nevezetesen a víz alatti munkát leginkább rövid pályán, 25 méteres medencében lehet jól követni.

 

A robbanékonyságra összpontosítanak

Szarvas János szerint Richárd edzéseredményei kimondottan jók, most egy nagyon kicsit visszafognak a terhelésből, és főleg a gyorsasági munkára, a robbanékonyságra összpontosítanak, hogy Rómában sikerüljön az újabb A színt. Utána is sokat utazik az úszó: Róma után Sierra Nevada, Debrecen következik, majd Rió.

Megosztás:

Címke: ,