Bohus Richárd leúszta az aranyérmes váltó összes tagját

Bohus Richárd utolsóként úszott a világbajnoki bronzérmes magyar csapatból férfi 4×100-as gyorsváltó döntőjében.

Teljesítménye elengedhetetlen volt a történelmi sikerhez és a váltó új országos csúcsához, hiszen a hatodik helyen ugrott medencébe az utolsó 100 méterre és a harmadikként csapott célba. Még ő is alig akarta elhinni, amikor Tóth Bálint, az M4 Sport riportere közölte vele, hogy 47.21-et úszott.

A Nemzeti Sport Online szúrta ki, hogy ez az időeredmény több mint egy másodperccel jobb annál az országos csúcsnál, amelyet Kozma Dominik úszott vasárnap délelőtt szintén a 4×100-as gyorsváltóban, de még az előfutamban. Bohus úszása egyébként azért nem lehet nemzeti rekord, mert nem a váltó első tagjaként ugrott medencébe.

Ha a finálé egyéni eredményeit tekintjük, Bohus Richárdnál csak az ezüstérmes brazil négyes két tagja ért el jobb időt, viszont az aranyérmes amerikai váltó összes tagjánál gyorsabban úszott az utolsó száz méteren, náluk Nathan Adrian volt a legjobb (47.25)

A magyar váltóból Bohus után Németh Nándor volt a második leggyorsabb (48.04), őt követte Kozma Dominik (48.26) egy az egyben lemásolva délelőtti teljesítményét, majd Holoda Péter (48.85).

A 4x100-as férfi gyorsváltó végeredménye (forrás: omegatiming.com)A 4×100-as férfi gyorsváltó végeredménye (forrás: omegatiming.com)

forrás: m4sport.hu

Megosztás:

Címke: , ,