Boér Gábor lett a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője

2024. június 11. 18:15 | Vincze Attila

Július elsejétől a korábbi békéscsabai vezetőedző, Boér Gábor veszi át a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia szakmai irányítását. A fiatal szakvezető – aki Szekeres Lajost váltja – három éves szerződést kötött a klubbal.

A kinevezésről szóló keddi sajtótájékoztatón a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia elnöke elmondta, hogy az akadémia jelenlegi szakmai vezetője, Szekeres Lajos másfél évvel ezelőtt csak átmenetileg vállalta ezt a feladatot, hiszen ő korábban grassroots koordinátorként dolgozott a klubnál és ebben a pozícióban képzeli el a jövőjét is. Kovács Mihály kiemelte, január-február környékén került szóba Boér Gábor neve, ekkor ültek le vele először tárgyalni. 

– Nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy haza tudtuk csábítani, hiszen először az utánpótlás csapatunk, majd 2017 és 2019 között a felnőtt együttesünk vezettőedzője volt, ami egy nagyon sikeres időszak volt a klub életében, egyrészt az eredményesség, másrészt a fiatalok szerepeltetését illetően. Az a szakmai elhivatottság, felkészültség, az a tűz ugyanúgy lobog benne, mint amikor itt dolgozott nálunk évekkel ezelőtt. Mindezek megerősítették bennünk azt, hogy jó lesz az együttműködés – fogalmazott.

Az elnök megjegyezte, hogy egy UEFA Pro licenccel rendelkező szakemberről van szó, nagyon komoly tapasztalattal és megyei kötődéssel és erős elköteleződéssel a térség irányába. Mint mondta, hosszútávú közös céljuk, hogy minél több jó képességű fiatalt tudjanak beépíteni a felnőtt keretbe.  

 

 

Boér Gábor kifejtette, hogy Békéscsabán töltötte a gyermekkorát, itt lett belőle profi játékos, így örült a megkeresésnek. Megjegyezte, hogy már korábban visszaköltözött a városba, de a klubbal való egyezetések után gyorsan világos lett számára, hogy a karrierje szempontjából az akadémia szakmai vezetése lenne számára a legjobb opció. 

– Az elmúlt években a felnőtt futballban dolgoztam, de ez most egy más lehetőség, egy más célkitűzés minden szempontból, korábban már az utánpótlásban is tevékenykedtem és szerettem a gyerekekkel dolgozni, így most nagy motivációval vágok bele a munkába – hangsúlyozta.

Hozzátette: a felnőtteknél az eredmények voltak a legfontosabbak, az utánpótlás csapatok esetében azonban az építkezés, az egyéni képességek fejlesztése, így ennek szellemében végzi majd július elsejétől a munkáját.

További programok »

FEL