A megye legjobb U11-es játékosainak tartottak kiválasztó tornát

2022. június 8. 17:19 | Hidvégi Dávid

A megye legjobb U11-es játékosai számára tartott kiválasztó tornát a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia. Az eseményen a klub edzői a tehetségközpont következő idényének válogatottját választották ki.

Kedd délután a Kórház utcai stadionban rúghatták a labdát az U11-es korosztály legjobb megyei növendékei. A pályán a megyei körzetközpontok válogatottjai, azaz a Békéscsaba UFC, az Orosházi MTK-ULE 1913 és a Gyulasport csapatai mérték össze tudásukat a megye tehetségközpontjával, az Előre U11-es együttesével.

– Ezen a kiválasztó tornán 48 játékos vett részt. Egy szakmai zsűri, azaz a Grassroots koordinátor, a szakmai vezető, egy operatív vezető, illetve mi, szakedzők döntjük el, hogy melyik lesz az a 12+2 vagy 14+2 játékos, aki a 2022-23-as szezonban az U12-es Előre tehetségközpont csapatát alkothatja – hangsúlyozta Hrabovszki Ákos, a Békéscsaba UFC körzetközpont szakmai vezetője.

 

Hrabovszki Ákos – (Fotó: Hidvégi Dávid/behir.hu)

 

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia vezetése szeretné, ha minél több játékost adna a Békéscsaba 1912 Előre felnőtt csapatának, így már kiskorban felkutatják a megye legtehetségesebb játékosait. Akik nem jutnak el az Előre első együtteséig, idővel visszatérhetnek a kisebb megyei együttesekhez, melyek így nem maradnak labdarúgók nélkül.

– Az új utánpótlás rendszer feladata az, hogy tehetséges gyerekeket válasszunk ki, lehetőleg érjünk el a legkisebb falvakban mocorgó, fiatal futballista palántákhoz, továbbá az, hogy akik arra érdemesek, azokat próbáljuk megfelelő szinten foglalkoztatni. Olyan tehetségeket kell kiemelnünk a D szintű klubbokból, akik bejöhetnek majd a tehetségközpontba. Utóbbiaknak pedig az egyik fő feladata az, hogy a nagy, állami akadémiákra is termeljenek játékosokat – fogalmazott Szekeres Lajos, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia Grassroots koordinátora.

A tornát az MLSZ U11-es szabályai szerint rendezte meg a csabai akadémia, így a 25 perces mérkőzéseken a csapatok egy kapus mellett 6 mezőnyjátékost küldhettek egyszerre pályára, amely 35 méter széles és 55 méter hosszú volt.

 

Galéria

További programok »

FEL