Birkákat és bárányokat akartak meglovasítani

2016. január 18. 13:50 | Fekete Kata

Birkákat és bárányokat akart lopni egy orosházi állattartó telepről három férfi vasárnap este. A terv nem sikerült, mert tetten érte őket a rendőrség. Két családtagjuk is részt vett a bűncselekmény elkövetésében, a nyomozók őket is gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy öttagú hódmezővásárhelyi család vasárnap 20 óra körül birkákat és bárányokat akartak lopni egy Orosháza külterületén lévő állattartó telepről. A szülők autóval Hódmezővásárhelyről Orosházára vitték a fiaikat, majd a telephely közelében várták meg, amíg gyermekeik a kerítésen át bementek a területre. A 19, 22 és 25 éves fiatalok kilenc birkát és öt bárányt akartak eltulajdonítani, de a rendőrök tetten érték és elfogták őket. A Békés megyei rendőrök a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársaitól is kaptak segítséget a felderítéshez. 

A 22 és 25 éves fiatal férfiakat, valamint 54 éves édesapjukat az Orosházi Rendőrkapitányság lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A harmadik fiút és az 51 éves édesanyát is gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, ők szabadlábon védekeznek. A nyomozás során a rendőrség vizsgálja, hogy a hódmezővásárhelyi család tagjai mivel gyanúsíthatóak még, mert a rendelkezésre álló információk alapján korábban több vagyon elleni bűncselekményt követhettek el.

Forrás: Police.hu

FEL