Beszélgessünk... Kondorosra érkezett a fórumsorozat

2018. március 28. 18:38 | behir.hu

Kondoros városában is jól látható a fejlődés, az elmúlt nyolc évben két és fél milliárd forintot meghaladó fejlesztési forrás érkezett a településre – mondta Ribárszki Péter polgármester azon a lakossági fórumon, amelyen Erdős Norbert Európa Parlamenti képviselő és Hanó Miklós választókerületi elnök ajánlásával mutatkozott Herczeg Tamás, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

Ribárszki Péter házigazdaként köszöntötte a megjelenteket, majd az elmúlt évek sikereit sorolva kijelentette: az Orbán-kormány eredményeit meg kell őriznünk és folytatnunk kell azt a munkát, amelyben a munka, a család és a nemzet a legfontosabb. Kondoros polgármestere azt is hozzátette, érezhető a csökkenő munkanélküliség, szerinte ma már a szakképesítéssel rendelkezők közül csak azok nem dolgoznak, akik nem akarnak.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselőjelölt köszöntőjét és bemutatkozását követően az M44 jelentőségére hívta fel a figyelmet, bár kézzel fogható közelségbe került a gyorsforgalmi út, sokak számára még mindig hihetetlen és szkeptikusak az elkészülésével kapcsolatban. A képviselőjelölt azt is kiemelte, a fejlődéshez, a fejlettebb régiókhoz való felzárkózásban elengedhetetlenül szükséges az M44, ám ennek megépítését követően már az alsóbb rendű utak fejlesztésére kell figyelnünk. Véleménye szerint amennyiben tartható a gazdasági fejlődés, erre a célra kötelező a források biztosítása, a térség, a megye gyorsuló fejlődési pályájához ugyanis erős megyeszékhelyre és virágzó városkörnyékre van szükség.

Munka alapú társadalomban élünk, ami a Fidesz-KDNP kormánynak köszönhető – vette át a szót Hanó Miklós választókerületi elnök. Ennek eredménye a 4 százalék alatti munkanélküliségi ráta és a 4,2 százalékos gazdasági növekedés. A munka alapú társadalom és gazdasági eredményei teszik lehetővé a további fejlődést. „A munkában, a választókerületek képviseletében partner lesz Herczeg Tamás, mert ő egy rendes ember” – fogalmazott Hanó Miklós.

A fórum zárásaként Erdős Norbert EP-képviselő beszélt a brüsszeli munkájáról, az ott tapasztaltakról. Hangsúlyozta, a migrációval kapcsolatos álláspontunkkal nem vagyunk egyedül Európában. Hozzátette az elmúlt hónapokban több országban is voltak választások, s kivétel nélkül mindenhol olyan politikai erő nyert, amely elutasítja Brüsszel bevándorlásbarát politikáját. A történész végzettségű képviselő kitért rá, évszázadokon keresztül védte a magyarság Európát az iszlámmal szemben. A török háborúk idején a török elől menekülő népeket a keresztény Magyarország beengedte az országba, például Erdély területére a románokat, a délvidékre a szerbeket. Keresztényi kötelesség volt a keresztény menekültek befogadása, de látjuk, hogy mi lett az eredménye. Ma sokkal nagyobb a veszély, tízezrével, százezrével indulnak útnak az iszlám követői, hogy elárasszák Európát. Véleménye szerint az április 8-ai választásnak éppen ezért óriási a tétje. Mint fogalmazott – ezt csak egyszer lehet elrontani – mert, ha most olyan politikai erők kerülnek hatalomra, amelyek támogatják a bevándorlást, akkor ez soha többet nem tehető jóvá.

 

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL