Beporzók napja a Munkácsy Mihály Múzeumban

2020. március 9. 13:34 | behir

Magyarországon 2018-tól a beporzók napjává nyilvánították március 10-ét. A Munkácsy Mihály Múzeum is csatlakozott a beporzó rovarokat célzó figyelemfelhívó kezdeményezéshez, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a beporzó rovarok fontosságára.

 "Európában mintegy 250 termesztett növényfajt tartanak számon, ezek kétharmada rovarbeporzású. A mindennapi ételünk közel egyharmadához kellenek a beporzók és sorsdöntő tudadosítani, hogy nélkülük elképzhelhetetlen emberhez méltó életünk a Földön" - olvasható a múzeum közleményében. A közlemény kiemeli, hogy rovarhotel vagy darázsgarázs építésével, illetve rovarbarát kertek és parkok létesítésével segíthetünk a beporzókon. 

Március 10-én a Munkácsy Mihály Múzeum munkatársai, valamint a Békéscsaba és Vidéke Méhész Egyesület elnöke, Szlávik-Orvos Mária gyerekcsoportoknak tart múzeumpedagógiai foglalkozást azzal a céllal, hogy a jövő generációjának figyelmét is felhívják a problémákra.

 

 

Forrás: Munkácsy Mihály Múzeum

 

További programok »

Itthon

Palkovics: 75 ezren kapnak nyelvvizsgamentességet és vehetik át diplomájukat

Az innovációs és technológiai miniszter úgy fogalmazott: a gazdaságvédelmi akcióterv egyik nagyon fontos eleme az, hogy ha van munka, akkor minden van. A dolgozók fizetést kapnak, a polgárok fogyasztani tudnak, a cégek bevételhez jutnak és invesztálhatnak. A költségvetés így szintén bevételhez jut, amelyből a koronavírus elleni védekezést is finanszírozzák – hangsúlyozta.
2020. április 7. 15:55
FEL