Benépesült a piac új épülete

2023. augusztus 23. 16:44 | Vári Bianka

Bár június végén adták az új térségi piactér 8 milliárd forintos beruházását, a kereskedelmi átalakítás még néhány hetet igénybe vett, így először igazán ma telt meg élettel. A legtöbb bérlő már elfoglalta a helyét, azok az árusok, akik ezt még nem tették meg, augusztus 31-ig költözhetnek át a parkolóházból.

Először terítették ki portékáikat az árusok az újonnan átadott békéscsabai piacon, szerdán. Bár az új környezetet az eladóknak és a vásárlóknak is szokni kell, összességében elégedettek a fejlesztéssel.

– Én most jöttem be először ezen a részen, nagyon-nagyon tetszik. Most pillanatnyilag néztem, hogy mi, merre van, tájékozódom, de látom, hogy nagyon áttekinthető és modern, levegős. Szerintem biztos, hogy lesz jövője ennek a modern épületnek – mondta az egyik vásárló.

 

fotó: Fazekas Róbert (behir.hu)

 

Hagymási Dániel már több mint 20 éve árusít a békéscsabai piacon. Mint mondta, először félve szembesültek azzal, hogy megszűnik a régi piac, de végül jó helyre kerültek.

– A régi már elég balkáni volt, ez azért európaibb. Bízom benne, hogy a törzsvásárlóink meg fognak találni. Mi azért is féltünk ettől az egésztől, mert egy új bevezetése mindig a vásárlók egy részének elvesztésével jár, lehet, hogy nem találnak meg minket. A változásokban mindig van törés, de bízunk benne, hogy jönnek helyettük újak – fogalmazott.

Szinte azonnal megérkezett az árushoz a következő vevő, aki évek óta itt vásárol.

– Elég könnyű volt megtalálni az árust. Nadrágot vettünk, mindig Danitól szoktuk venni, mert nagyon jó minőségű árui vannak – mondta a Csökmőről érkezett vevő.

Uhrin Gyöngyi női ruhákat kínál, már nagyon várta a piac átadását, és amint lehetett, meg is nyitotta a standját.

– Nagyon tetszik az egész piacnak az arculata, meg igazából nekem a helyem is nagyon tetszik, főleg az, hogy itt tudjuk hagyni az árut, nem kell magunkkal cipelni, ez nekem nagyon nagy könnyebbség – számolt be a kereskedő.

 

fotó: Fazekas Róbert (behir.hu)

 

Mára teljesen kiürült az épület, és csak néhány raklap és csomagolópapír jelzi a vásártér helyét a parkolóházban, ahol a kereskedők az építés ideje alatt árusítottak. A beruházás átadására június végéig kellett várniuk.

– Azzal, hogy kész volt az épület, még nem tudtak beköltözni az árusok, hiszen utána voltak az átalakítások, a kereskedelmi átalakítás, amelyeket nekünk is el kellett végeznünk, valamint az árusoknak is el kellett készíttetni a dolgaikat – mondta Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Bár vannak még üres standok, augusztus 31-ig mindenki elfoglalja a helyét, és teljesen benépesül a békéscsabai piac.

További programok »

FEL