Bemutatta békéscsabai országgyűlési képviselőjelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom

2021. március 9. 16:43 | Papp Ádám Sándor

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke kedden délután mutatta be a 2022-es országgyűlési választáson a párt színeiben, Békés megye 1. számú egyéni választókerületében induló országgyűlési képviselőjelöltjét Békéscsabán, a Kossuth téren.

Toroczkai László, a párt elnöke kijelentette, hogy nem szeretnének sem a Fidesszel, sem a "balliberális tömbbel" közös listán indulni. Úgy fogalmazott, hogy a 2022-es választásokon három lista közül választhatnak az emberek, hiszen a Mi Hazánk Mozgalom mind a 106 választókerületben indít jelöltet. Az elnök kiemelte: olyan aspiránsokat választottak ki, akik fiatalok, ambíciózusak és feddhetetlenek.

– A Fidesz, illetve a balliberális lista mellett a Mi Hazánk Mozgalom lesz az, amely mind a 106 választókerületben tud olyan alkalmas jelölteket indítani, akiknek nem szennyeződött be a keze az elmúlt évtizedek alatt. Békés megyében is olyan fiatal, tehetséges és tiszta politikusok vehetik át a helyét akár a fideszes, akár a balliberális politikusoknak, akik valamilyen pozitív jövőt hozhatnak Magyarország számára – emelte ki Toroczkai László.

A 27 éves, békéscsabai, politológusként végzett Gyebnár Dávid indul jelöltként a Mi Hazánk Mozgalom színeiben a 2022-es országgyűlési választásokon. A képviselőjelölt 2019-ben már indult a párt jelöltjeként az önkormányzati választásokon.

Az országgyűlési képviselőjelölt, aki a szervezet helyi elnöke is egyben, elmondta: olyan Békéscsabát szeretne, ahol helyben maradnak a fiatalok, illetve ahová szívesen visszatérnek a más városban diplomát szerzett békéscsabaiak.

– Azért gondoltam úgy, hogy indulok a választásokon, mert a generációm nincs megfelelően képviselve. Szerintem az egész ország javára válna, ha mindenféle korosztály szerepelne mind az Országgyűlésben, a törvényalkotásban, mind helyi szinten, a rendeletalkotásban, mert minél több meglátás érvényesül, annál jobb döntéseket tudunk hozni – fogalmazott a behir.hu kérdésére Gyebnár Dávid.

A képviselőjelölt továbbá kiemelte: fontos kérdésnek tartja a színvonalas egyetemi oktatást is, amely véleménye szerint nincs Békéscsabán. Továbbá égető kérdésként tekint a Békés megyei bérek elmaradására, hiszen a boltokban "budapesti áron" kell megvásárolni a termékeket alacsony fizetésből. 

További programok »

FEL