Bemutatkozott Gyebnár Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom csabai polgármesterjelöltje

2019. szeptember 11. 12:15 | behir

A Mi Hazánk Mozgalom Békéscsabai Alapszervezete szerdán délelőtt mutatta be polgármesterjelöltjét és adott tájékoztatást a megyeszékhely 12 választókerületében induló képviselőjelöltekről.

Pap András, a helyi alapszervezet elnöke röviden felvázolta a mozgalom céljait. Emlékeztetett arra, hogy Békéscsabán már az európai parlamenti választáson is 4 százalék felett szerepeltek, most szeretnénk 5 százalék feletti eredményt elérni, ami egy helyet jelentene a közgyűlésben.

A Mi Hazánk Mozgalom már az alapító nyilatkozatában lefektette, hogy olyan hazát akarnak teremteni, ahol gyarapodik, épül, szépül az egész ország. Ahol az emberek bizalommal, nyugodtan tekintenek a jövőbe. Ahogy fogalmaznak: az általános közönyt és depresszív hangulatot okozó „öncélú politikai sárdobálás helyett” pozitív jövőképet akarnak adni a magyarságnak. Olyan hazát képzelnek el, ahol az állam minden tisztességes embert megvéd, ahol az idősekről megfelelően gondoskodnak, a fiatalok pedig nem külföldi munkáról és életről álmodnak.

Ez utóbbit hangsúlyozta programjában a 26 éves Gyebnár Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom Békéscsabai alapszervezetének alelnöke is, akit polgármesterjelöltként indítanak. Dávid a Közgében érettségizett, majd a Szegedi Tudományegyetem szerzett diplomát politológiából, és azon szeretne munkálkodni, hogy élhetőbb legyen a város a fiataloknak is.

– Azt tapasztaltam, hogy az én generációm a mostani rendszer egyik legnagyobb vesztese, Békés megye lassan kiürül. A fiatalok elmennek innen, már lassan az összes barátom Pesten, Szegeden vagy külföldön él. Mi azt szeretnénk, hogy a nagyszülők itt is együtt ünnepelhessenek a gyerekeikkel, unokáikkal, és találkozhassanak akár hétvégenként is. A programomban éppen ezért az egyik kulcskérdés az elvándorlás kezelése, illetve egy olyan egyetem létesítése Békéscsabán, ami nemzetközileg elismert diplomát ad és nem olyan, mint a mostani, ami gyakorlatilag egy „szabadidőközpont”. Ezen túlmenően azonban a hajléktalan kérdést is fontosnak tartom, ezt szintén meg kellene oldani a városban – emelte ki a polgármesterjelölt.  

Gyebnár Dávid úgy fogalmazott, most olyan a megye és Békéscsaba, mintha „a kormány és a városvezetés egyszerűen sorvadásra ítélte volna”. Az ő víziója pedig egy olyan Békéscsaba megteremtése, ahol megéri megmaradni és családot alapítani.  

 

A Mi Hazánk Mozgalom Békéscsaba mind a 12 választókerületében indít képviselőjelölteket, ők a következők:

 1. Sebestyén Zoltán, 39 éves vállalkozó,
 2. Pap András, 65 éves tulajdonos – iskolavezető,
 3. Kapus Attila, 45 éves vállalkozó – szakoktató,
 4. Krizsán Bálint, 21 éves villanyszerelő,
 5. Gyebnár Dávid, 26 éves politológus,
 6. Jáger János, 56 éves burkoló – szakoktató,
 7. Ferencz Pál, 72 éves nyugdíjas,
 8. Mucza Sándor, 60 éves energetikai technikus,
 9. Krusper András, 40 éves vállalkozó – autószerelő,
 10. Rádai István, 48 éves gépkocsivezető,
 11. Horváth Péter, 31 éves gépbeállító műszerész,
 12. Gajdos László, 53 éves műszerész.

Listán a következők szerepelnek: Pap András, Gyebnár Dávid, Gajdos László.

További programok »

FEL