Toroczkai László: Nem lehet mindent az oroszokra fogni

2022. augusztus 2. 10:27 | Such Tamás

A Mi Hazánk Mozgalom a rezsimegszorítások ellen szervezett országos tüntetésének az egyik állomását hétfő este a békéscsabai Kossuth téren tartották. A rendezvényen többek között felszólalt Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, a párt országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője.

– A Mi Hazánk Mozgalom elutasítja a kormány által az utóbbi hetekben bejelentett, illetve folyamatosan zajló megszorító intézkedéseket – fogalmazott Toroczkai László a demonstráció előtt. – Úgy véljük, nem háríthatják a dolgozó magyarokra az elhibázott, tudatos politikai döntések által okozott gazdasági krízist.

 

Gyebnár Dávid – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Gyebnár Dávid – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Elmondása szerint azoknak kellene megfizetni a krízis árát, akik annak a haszonélvezői. Hozzátette, a válság a koronavírussal kezdődött, majd a háborúra „húzták rá”, miközben az energiaválság okai sokkal mélyebbek – "nem lehet mindent az oroszokra fogni".

Nehezményezte, hogy a különadóval sújtott cégek között például nem szerepelnek az óriás tech-cégek, a kaszinók, a hazai oligarchák, akikre vagyonadót szeretné a párt kivetni.

– Konkrét politikai döntések okozták a válságot, a megoldás egyértelműen politikai: meg kell találni azokat, akiknél ezek az extraprofitok keletkeztek – fűzte hozzá.

Az est folyamán – a bő kétszáz fős demonstráló előtt – beszédet mondott Földesi Mihály megyei elnök, Gyebnár Dávid békéscsabai elnök, valamint Lantos János, a párt munkaügyi kabinet elnöke.

 

A Mi Hazánk Mozgalom a rezsimegszorítások ellen tüntet a Kossuth téren – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL