Beköszönt a Csabai Advent - Új elemekkel bővül idén a programsorozat

2022. november 22. 15:00 | Csiffáry Zsuzsanna

Kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatót Varga Tamás, Békéscsaba kultúráért felelős alpolgármestere és Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója a programsorozatról. Az előző évek tapasztalatait értékelték a vezetők, ez alapján fogtak hozzá az idei ünnepi eseményhez.

Ünnepi hangulat, kultúra és érték, új látványelemek, minőségi ételek, forralt bor és tea. Mindez megtalálható lesz a családok számára az idei Csabai Adventben a Szent István téren. A kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy két évvel ezelőtt sem volt lehetőség teljes pompában ünnepelni a korlátozások miatt, ám a városvezetés mindent elkövetett azért, hogy ebben az évben jóval több minden legyen elérhető a kilátogatók számára. 

– Idén megadatott az a lehetőség, hogy apróbb fejlesztésekkel, új dekorációs elemekkel gazdagítva ünnepelhessünk itt a főtéren, illetve néhány forralt boros, ételárús is csatlakozik majd ehhez az ünnephez. A Csabai Advent tervezése, már az előző év végén, január elején elindult. Ennek forrását még februárban elkülönítettük – fogalmazott Varga Tamás, Békéscsaba kultúráért felelős alpolgármestere. Kiegészítette, hogy minden vasárnap ünnepi műsorral várják a kilátogatókat.

 

 

Az idén látható ünnepi látványvilágot, a városháza tavasz óta tervezi tervezi a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a Jókai színház munkatársainak közreműködésével. 

– Sok újdonság lesz idén. Javítottunk az előző évek installációin, illetve új élményelemekkel gazdagítottuk a már meglévő vizuális attrakciókat. Néhány példát szeretnék felsorolni ezekből, például lesz egy fotófal, ahol a Mikulás várja majd a gyerekeket, valamint lesz egy gyönyörű szán, amelyet hat szarvas húz, kivilágított szarvasok, amelyekre felszállva színtén lesz lehetőség fotózkodni. Lesz karám, amelyben birkák várják majd az érdeklődőket, illetve Budapestről érkezik egy míves, autentikus faragott körhinta, amelyre bátran fel lehet majd szállni – tájékoztatott Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója. Hozzátette, hogy idén a nagy karácsonyfát körbeveszi egy félgömb alakú vasszerkezet, amit égősorral díszítenek, illetve az építmény lábazatánál több kis fenyőfa látható, amit a város óvodái fognak feldíszíteni.

– Mindez a szeretet és az összetartozás szimbóluma- hangsúlyozta az igazgató.

Fotó: Behir.hu_Csiffáry Zsuzsanna

További programok »

FEL