Békéscsabán több mint 50 helyszínről viszik el az illegálisan lerakott szemetet

2021. január 3. 15:32 | Mikóczy Erika

Igen gyakori panasz Békéscsabán is, hogy egyes közterületeken illegálisan elhelyezett szemetet, építési törmeléket, vagy veszélyes hulladékot lehet látni. Az önkormányzat minden évben sokat költ arra, hogy az illegális szemétlerakóhelyeket felszámolja.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy még szeptember végén a kormány programot hirdetett az illegális hulladéklerakók felszámolására „Tisztítsuk meg az Országot!” címmel. A program keretében Békéscsaba 2,5 millió forint támogatásban részesült, ami nagy segítséget jelent. 
 
A tervek szerint több, mint 50 helyszínen számoljuk fel a szabálytalanul elhelyezett hulladékot. Illegális hulladéklerakókat számolhatunk fel két földút mellől, Sikonyon és Felsőnyomáson. Ezeken a helyeken a feladat az illegálisan elhelyezett építési-bontási hulladékok összegyűjtése, felrakodása és elszállítása az engedéllyel rendelkező hulladékkezelőhöz. Ezen kívül 53 helyszínen történik meg az illegálisan elhelyezett veszélyes és kommunális hulladék elszállítása és ártalmatlanításra történő átadása – fogalmazott Szarvas Péter. 
 
Békéscsaba polgármestere továbbra is azt kéri mindenkitől, hogy tartózkodjon a szemeteléstől, illetve aki illegálisan lerakott hulladékot lát a városban, ezután is mindenképpen jelentse azt a városüzemeltetési osztály munkatársai felé.

További programok »

FEL