A Magyar Közút az illegális szemétlerakatok felszámolására fókuszál a héten

2021. április 12. 18:42 | behir

A vállalat munkatársai évente egy kisebb megyeszékhely kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű, illegálisan kidobott szemetet gyűjtenek össze az országos közutak mentén. Időszakosan így is több helyen újratermelődnek az illegális szemétlerakatok, az országos közútkezelő ezek eltüntetésére fókuszál 94 mérnökségén keresztül az április 12-ei héten.

 

– Az átlagosan évi 10 ezer tonnányi szabálytalanul kihelyezett hulladék felszámolása mellett, a társaság számos kampányszerű, országos programban vett és vesz részt. A közútkezelő a kormány Tisztítsuk meg az Országot! programjához kapcsolódva az elmúlt időszakban keletkezett út menti illegális szemét összegyűjtésére fókuszál a héten. A társaság célja, hogy az útmenti növényzet hamarosan esedékes kaszálása előtt összehangoltan, országosan is gondoskodjon az újratermelődő hulladékhalmok felszámolásáról – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

A vállalat a tavaszi időszakban elsősorban a téli hónapokban keletkezett burkolathibák kijavítására koncentrál. Az elmúlt hetek során már a tartósabb, melegaszfaltos lokális javítások is elindulhattak, a kivitelezők közel 100 helyszínen a teljes körű felújításokat is elkezdhették.

– A biztonságos munkavégzés érdekében több helyen is kisebb-nagyobb korlátozásra lesz szükség. A szakemberek védelme érdekében ezúton is szeretnék felhívni az autósok figyelmét arra, hogy az ideiglenes korlátozásoknak megfelelően közlekedjenek a munkaterületek mellett. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyomatékosan arra kéri az úthasználókat, hogy az utazásuk során vagy más módon keletkezett hulladékukat ne dobálják el vagy helyezzék ki illegálisan az országos közutak mellé – hívta fel a figyelmet a társaság. Mint írták, az illegális útmenti szemét összegyűjtése és biztonságos lerakókba szállítása a közútkezelőnek – és közvetetten az adófizetőknek is – évente mintegy 1-1,5 milliárd forintjába kerül.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

További programok »

Itthon

FEL