Békéscsabán nem volt szigorítás, de az arcmaszkot ajánlják

2020. május 3. 13:32 | Hidvégi Dávid

Hétfőtől vidéken új védelmi intézkedéseket vezet be a magyar kormány, amely érinti a Békés megyei településeket is. A hosszú hétvégén azonban még a polgármesterek kezében volt a döntés, ha szigorítani akartak a vasárnapig érvényben lévő kijárási korlátozáson.

Békéscsabán az elmúlt hetekben a kormány által meghozott kijárási korlátozást nem szigorították tovább. A város polgármestere ugyanakkor arra kérte a lakosokat, hogy a hétvégén még csak alapos indokkal hagyják el az otthonaikat. Szarvas Péter a 7.Tv Aktuális című műsorában azt mondta, hogy a csabaiak fegyelmezetten viselkednek a járványhelyzetben.

– Minden hétvégén több tíz rendőrségi intézkedés születik Békéscsabán, de a polgárőrök is járják folyamatosan hétvégenként a közösségi tereket. A közterület-felügyelők is párosával, autóhasználattal kötelesek hétvégén is ellenőrizni a személyes érintkezési formákat – fogalmazott.

A kormány május 4-től vidéken védelmi intézkedéseket vezet be, amely részeként az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz a szájmaszk viselése. Mint már korábban beszámoltunk róla, Békéscsaba április 30-án háromezer maszkot osztott ki a polgárainak, amelyet május első hetében megismételhetnek.

– A csabaiak közötti érintkezések miatt nagyon fontosnak tartom a maszk rendszeres viselését. Tudjuk jól a szakemberek elmondásából, hogy a maszk mindenképpen gátolja a vírus terjedését. Megakadályozni nem tudja, de csökkenteni és gátolni tudja, az ha nagyon sokan maszkot viselnek – tért ki a védőeszköz használatára.

A vidéki településvezetők május első hétvégéjén még alkalmazhatták a szigorított kijárási korlátozásokat, de hétfőtől erre már nem lesz lehetőségük. A Békés megyei nagyobb városok közül Szarvason újra éltek ezzel a lehetőséggel. Ugyanakkor Budapesten és környékén marad a kijárási korlátozás és a polgármesterek dönthetnek a hétvégi szigorításokról.

 

További programok »

Itthon

Balázsék a Korzó térről ébresztették Békéscsabát

Az egyik kereskedelmi rádió nagyágyúi szeptember utolsó hétfőjét a békési megyeszékhelyen indították. A tiszteletbeli békéscsabai nevű Sebestyén Balázs, a tiszteletbeli békéscsabai, ám újkígyósi III. Rákóczi Feri és a tiszteletre méltó harmadik úr, azaz Vadon Jani ismét nagyot ment.
2021. szeptember 27. 19:04
FEL