Újabb 3000 maszkot osztottak ki a békéscsabai lakosoknak

2020. május 22. 17:28 | Papp Ádám Sándor

A békéscsabai önkormányzat harmadik alkalommal osztott maszkokat pénteken délután.

Az önkormányzat első alkalommal háromezer, másodjára ötezer maszkot adományozott térítésmentesen a megyeszékhely lakosainak, ezúttal újabb háromezer szájvédőt osztottak ki. A csabaiak ezen a héten is többször használható, mosható és fertőtleníthető maszkokhoz juthattak hozzá. A védőeszközt használat után érdemes hatvan vagy kilencven fokon kimosni és vasalással fertőtleníteni.

A maszkosztást a szociálpolitikai osztály koordinálásával, a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény iskolavédőnőinek közreműködésével végezték pénteken három és hat óra között.

Az érdeklődők fejenként 2 darab maszkot kaphatnak a város öt átvételi pontján. A belvárosban a Bartók Béla úti Pszichológiai Tanácsadó és Mentálhigiénés Gondozó előtt és a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ Kazinczy Utcai Idősek Klubja előtt osztottak maszkot. Jaminában az Egészségház előtt, míg a Lencsésin a Fövenyes Utcai Idősek Klubja előtt adtak a védőeszközt. Első alkalommal a Monkry Utcai Idősek Klubja előtt is szájmaszkkal várták a helyieket.

– Veszélyesnek tartom ezt a koronavírust, mert van egy krónikus hörghurutom és úgy gondolom, hogyha elkapom a betegséget, akkor nagyon nehezen fogom megúszni. Én ezért használom a szájmaszkot és a gumikesztyűt is – árulta el a behir.hu kérdésére az egyik sorbanálló.

Békéscsaba polgármestere a maszkosztás Kazinczy utcai helyszínén elmondta: továbbra is a járvány elleni védekezés szakaszában vagyunk, ezért fontos, hogy a lakosság rendelkezzen megfelelő védőfelszereléssel a vírus ellen.

 

Fotó: Bagi József / behir.hu

Fotó: Bagi József / behir.hu

 

– Az üzletben vásárlásnál csak akkor lehet tartózkodni, ha a vásárló eltakarja a száját például maszkkal. Az önkormányzat úgy döntött, hogy térítésmentesen több ezer maszkot bocsájt a lakosok rendelkezésére – emelte ki Szarvas Péter.

A városvezető hozzátette: hamarosan értékelik a maszkosztás eredményét és amennyiben igény merül fel a védőeszközökre, úgy további osztást szerveznek majd Békéscsabán.

FEL