Újabb maszkosztással segíti az önkormányzat a békéscsabaiakat

2020. december 9. 15:16 | Csiffáry Zsuzsanna

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként minden egészségügyi és szociális intézményben kötelező a dolgozók tesztelése a megyeszékhelyen is. A békéscsabai önkormányzat a tavaszi akciókhoz hasonlóan ezúttal is 3000 darab maszkkal segíti a lakosságot.

A békéscsabai intézményekben is folyamatosak a kötelező ellenőrzések. Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy az eredmények azt mutatták, szinte valamennyi intézményben megjelent a koronavírus. A Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központban november 23-a óta zajlik a tesztelés.

Bátori Zsuzsa intézményvezető elmondta, hogy a dolgozók tesztelésében az intézmény orvosa vesz részt, az eredmény pedig már 15 perc múlva ki is derül. 

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a békéscsabai önkormányzat térítésmentes maszkosztással segíti azokat a lakosokat, akik igényt tartanak rá. Ehhez hasonló akció tavasszal, a járvány első hulláma alatt is zajlott. Ezúttal az igényeket december 12-éig kell jelezni a szociálpolitikai osztályon.

Itthon

Mezőberényben a Petőfi utcai gömbakácokat kivágták, gömbkőriseket ültetnek

Siklósi István, Mezőberény polgármestere még múlt év novemberében tájékoztatta a város lakóit arról, hogy a Petőfi utca nyugati oldalán lévő japán gömbakácok helyett gömbkőrisek ültetését tervezik. A napokban már arról számolt be, hogy a gömbakácok kivágása befejeződött, kezdődhet az ültetés, amelyhez segítőket várnak.
2021. március 2. 19:00
FEL