Ismét ingyenes maszkokat osztottak a megyeszékhelyen

2020. május 8. 17:06 | Sipos Gábor

Második alkalommal osztott maszkokat a békéscsabai önkormányzat. Míg az első alkalommal háromezer, most ötezer maszkot adományozott térítésmentesen a megyeszékhely lakosainak

A békéscsabai önkormányzat a múlt héten öt, most hat helyszínen osztott ingyenes maszkokat a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény iskolavédőnőinek közreműködésével. A csabaiak ezen a héten is többször használható, mosható és fertőtleníthető maszkokhoz juthattak hozzá. A maszkokat használat után érdemes hatvan vagy kilencven fokon kimosni és vasalással fertőtleníteni.

A mostani osztópontokat Mezőmegyeren, Gerlán, a Lencsési lakótelepen, a belvárosban, Jaminában és ezen a héten már a Kazinczy úton is felállították.

– Ha az idősebb házaspárok közül a férj vagy a feleség jön el és közli, hogy párjának is szeretne vinni a maszkokból, akkor nekik is adunk. Az idősek jellemzően betartják a korlátozásokat, így csökkentik annak az esélyét, hogy fertőzést kapjanak – mondta Bolla Istvánné, a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény iskolai védőnője.

A Kazinczy lakótelepen nemcsak az ingyenes önkormányzati maszkokhoz lehetett hozzájutni, hanem magánszemélyek felajánlását is el lehetett vinni. Babik Attila és csapata, valamint Szabados Istvánné jóvoltából további 250 maszkot kaphattak a békéscsabaiak. A maszkok viselése kötelező az üzletekben, drogériákban és a tömegközlekedési eszközökön május negyedikétől.

Az ötezer maszk még a kora délutáni órákban elfogyott. A békéscsabaiak a hasonló akciókról az önkormányzat megszokott elektronikus csatornáin kaphatnak információkat.

FEL