Hétfőtől Békés megyében is csak maszkban szállhat fel a vonatra és a buszra

2020. május 4. 10:42 | Hidvégi Dávid

Magyarországon május 4-én nem csak az érettségi vizsgák, hanem az új védelmi intézkedések is kezdetét vették. Ennek részeként az egyik legfontosabb változás, hogy kötelezővé tették a száj és az orr eltakarását az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. A döntés természetesen a MÁV és a Volánbusz Zrt. járatait is érinti.

Még vasárnap este érdemes volt előkészíteni a sálakat vagy a szájmaszkokat a munkába és az érettségire indulóknak, hiszen nem csak a vásárlás közben, hanem a tömegközlekedési eszközökön is kötelező a száj és az orr eltakarítása. A határozat nem csak Budapestre és környékére, hanem az ország egész területére érvényes. Békés megyében ez a vasúti és az autóbuszközlekedésben érint változásokat.

A MÁV az alábbi tájékoztatást tette közzé:

– A védekezés második szakaszában kötelező a tömegközlekedésben az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében. A vasúttársaság május 4-től az utasoknak és vonatok fedélzetén szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóknak, járművezetőknek is kötelezővé teszi a maszkviselést – írják.

A Volánbusz ismertetője: 

– Május 4-től a Volánbusz minden helyi és helyközi járatán kötelező a maszk viselése, vagy a száj és az orr eltakarása. A járvány megállítása érdekében kérjük együttműködéseteket! A buszokra csak a hátsó ajtókon lehet felszállni, jegyet az autóbuszvezetőnél nem lehet vásárolni. A jegyét és bérletét elektronikusan az internet segítségével, vagy a jegypénztárakban, autómatákból válthatja meg – hangsúlyozza a társaság az összes felületén.

További programok »

FEL