Békéscsabán készül az atlétikai világbajnokságra a váltó két tagja

2023. augusztus 8. 16:44 | Papp Ádám Sándor

Békéscsabán zárja felkészülését a budapesti atlétikai világbajnokságra Steigerwald Ernő és Nadj Levente. A két fiatal csabai atléta a 4x400 méteres váltó tagjaként képviseli Magyarországot a világversenyen.

A két rövidtávfutó 2023-as versenyéve főként az augusztusi világbajnokságra való felkészülés jegyében telt. A váltóban helyet kapó fiatalok Tatabányán, Nyíregyházán, továbbá Horvátországban és Cipruson is edzőtáborban vettek részt.

– Pápán voltunk legutóbb egy tíznapos válogatott edzőtáborban. Alapvetően a váltásokat gyakoroltuk, az összeállításokat, és megvolt az összetartás is. Úgy gondolom, hogy jó csapat állt össze, remélem, hogy jól fog sikerülni a váltó szereplése – mondta a behir.hu kérdésére Nadj Levente.

Steigerwald Ernő a 4x400 méteres magyar váltó első futója lehet a budapesti világbajnokságon, míg Nadj Levente tartalék versenyzőként lesz ott a csapatban.

– Nagyon örülök neki, hogy ilyen fiatalon sikerült bekerülnöm a váltóba. A mezőnyt tekintve fiataloknak és tapasztalatlanoknak számítunk, ha idősebbek lennénk, akkor még jobbak lennénk, de ennek ellenére reméljük a legjobbakat. Bízom abban, hogy országos csúcsot tudunk futni a váltóval – fogalmazott Steigerwald Ernő.

Az Erdős Péter Adorján László edzőpáros versenyzői augusztus 17-éig készülnek a világbajnokságra Békéscsabán, így közel másfél hét áll rendelkezésükre az utolsó finomhangolásokra.

– Most, a felkészülés hajrájában csak a formának a kiélesítése jön szóba. Legfőképpen az a cél, hogy sérülésmentes legyen ez az időszak, ugyanis ha valaki most sérülést szenved, azt a világbajnokságig nem lehet már behozni – hangsúlyozta Adorján László.

Az atlétikai világbajnokságot augusztus 19. és 27. között rendezik meg Budapesten. A program szerint a 4x400 méteres magyar váltó augusztus 26-án 19 óra 30 perckor szerepel az előfutamban.

További programok »

FEL