Békéscsabán is sokan csatlakoztak a korrupció elleni aláírásgyűjtéshez

2018. október 4. 17:58 | Kovács Andrea

Egymillió aláírás a korrupció ellen: ezzel a címmel indított kampányt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

 

 

Az aláírásgyűjtést az ország közel 40 helyén folytatják szervezetten, köztük Békéscsabán is. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő úgy véli, hogy az Európai Unió nem fogja tétlenül nézi azokat a bizonyítékokat, amelyek szervezett csalásra és arra utalnak, hogy Magyarországon minden korlát nélkül lopják el az európai pénzeket. A politikus kifejtette: már most felfüggesztették több száz milliárd forint kifizetését, meglátása szerint hosszútávon akár teljesen le is állnak ezek a kifizetések, így idézve elő komoly pénzügyi krízist. Hadházy Ákos arról tájékoztatott, hogy eddig körülbelül 15 ezer aláírás gyűlt össze.

A megyszékhely központjában tartott kampány főszervezője, Körömi János kérdésünkre úgy fogalmazott: azért csatlakozott a kezdeményezéshez,  mert véleménye szerint Hadházy Ákos már nagyon régóta küzd a demokráciáért, feltárja a gyanús, korrupciós ügyeket  és mint jogkövető és szabadságszerető ember, fontosnak tartotta, hogy társuljon.  Körömi János azt is elmondta: Társaság Békéscsabáért elnevezéssel a napokban egy civil szerveződést alakít, azzal céllal, hogy az emberek beszéljenek a politikáról, közéletről és nyíltan elmondhassák véleményüket.

További programok »

Itthon

Ismét meghosszabbodik az oltási akció

A nagy sikerre való tekintettel december 12-ig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa. Békés megyében továbbra is hat helyszínen várják az oltásra jelentkezőket.
16:49
FEL