Békéscsabai Röplabda Akadémia: Kezdődik a munkacsarnok kivitelezése!

2019. március 25. 19:37 | behir

A hétfői munkaterületátadás után indulhat az európai szinten is egyedülálló röplabda sportág specifikus létesítmény építése. Az előkészítő munkát követően lezárult a közbeszerzési eljárás, melynek értelmében a Swietelsky Építő Kft. lesz a beruházás kivitelezője. Az átadás dátuma 2020. március 16., így a BRSE utánpótlása már jövő tavasszal igénybe veheti a komplexumot – írja közleményében a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület.

„Embert próbáló, sokszor nehézségekkel teli időszak van mögöttünk, hiszen egy ekkora beruházás előkészítése, koordinálása nem mindennapi feladat, mely jelentős terhet rótt ránk a mindennapos teendőink mellett. Egy cél lebegett a szemünk előtt: alkotni valami egyedülállót a jövő generációjának. Az épülő munkacsarnokban három szabvány méretű röplabda pálya fér el egymás mellett, lesz többek között kondicionáló terem, egészségügyi helység. Mindez új távlatokat nyit meg korosztályos csapataink számára. Nem máról holnapra, idényről idényre gondolkozunk, hosszú távú stratégiát fogalmaztunk meg. Az általunk vizionált jövőképben erős, nemzetközi szinten is sikeres klub szerepel, mely nem létezik jól működő utánpótlás bázis nélkül. Hisszük, hogy az ebbe fektetett energia meg fog térülni és jövő tavasszal elégedetten veszik majd birtokba fiataljaink a létesítményt, s immár nemzetközi szintű körülmények között pallérozódhatnak a jövő reménységei.” – nyilatkozta Baran Ádám, a BRSE elnöke.

A klubvezető elmondta, hogy további nagy ívű elképzeléseik vannak, hiszen szakemberek bevonásával jelenleg zajlik a Békéscsabai Röplabda Akadémia projekt II. ütemének tervezése, mely keretében többek között egy sportkollégiumot is szeretnének megvalósítani.

További programok »

Sport

Fábián Csaba: A mérce, hogy hány NBI-es játékost adunk a felnőtt csapatnak

A Békéscsabai Előre NKSE felnőtt csapata nem áll jól a női kézilabda első osztályban, ezzel szemben az utánpótlás együttesek brillíroznak, hiszen az NBI-ben az ifi a harmadik, a serdülő az ötödik, míg az U22-es alakulat vezeti az NBII délkeleti csoportját. A 2002-2004 közötti korosztályban legalább hét olyan játékos van, akik a jövőben a nagy csapat alapemberei lehetnek – mondta a lilák utánpótlás vezetőedzője.
11:24
FEL