Békéscsaba pedagógusait köszöntötték

2017. június 8. 10:01 | Kovács Dávid

Békéscsabán már hagyomány, hogy a városháza díszteremben fogadják pedagógusnapon a város intézményeiben dolgozókat, valamint a nyugdíjba vonulókat. Az ünnepségen köszöntötték azokat is, akik a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetésben, valamint állami elismerésben részesültek.

A rendezvény kezdetén Andelic Jonathan énekes, dalszerző két dallal, a Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda Katica csoportja meglepetés műsorral, Czitor Attila színművész pedig verssel lepte meg az érkező pedagógusokat. A város intézményeiben dolgozóknak Szarvas Péter polgármester is megköszönte áldozatos munkájukat.

- A mai modern, sietős világban a pedagógustársadalom megőrizte a legfőbb értékeket, a gyerekek nagyon jó környezetben tanulnak akár az óvodákról, akár az iskolákról van szó. Polgármesterként nagy tiszteletemet fejezem ki a békéscsabai pedagógusoknak, hiszen a városban élő családok elégedettek lehetnek az intézményekben folyó munkával. A pedagógusok igyekeznek minden nehézségen és problémán átlendülni és szeretetteljes, odaadó környezetet biztosítani a fiataloknak - emelte ki a városvezető.

A közgyűlés 1994-ben alapította a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést, amelyet 2014-től évente két olyan pedagógus kaphat meg, aki legalább 10 éve magas színvonalú oktató-nevelő tevékenységet végez a városban, meghatározó személyiség szakmájában intézményi vagy települési szinten. Ebben az évben Dr. Ibos Gyuláné, a Lencsési Óvoda óvodavezető-helyettese kapta az egyik elismerést. 1995 óta dolgozik jelenlegi munkahelyén, ahol jelentős szerepet vállalt a mozgáskorlátozott gyermekek integrált nevelése területén, amellyel az óvoda a városban egyedülálló hiánypótló tevékenységet vállalt fel.

A másik idei kitüntetést Tálas Csaba kapta, aki pedagógusi tevékenységét mindvégig a jelenlegi munkahelyén végezte. A BSZC Szent-Györgyi Albert szakgimnázium pedagógusa a matematika érdekes és korszerű tanításának segítésében nyújtott kiemelkedő munkát, de iskolaépítő-fejlesztő tevékenységével is hozzájárult az intézmény fejlődéséhez.

Az ünnepségen azokat is köszöntötték, akik állami kitüntetést vehettek át június 1-jén, Budapesten. Az emberi erőforrások minisztere Pedagógusnap alkalmából Németh László-díjban részesítette Szeleczki Erzsébetet, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola nyugalmazott igazgatóját és Perényi Lászlót, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium tanárát, Hanó Pál Györgyné pedig Eötvös-díjat kapott.

Nyugdíjba vonulásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehettek át: Csizmadia Dánielné, Tomka Attiláné, Kocziszki Jánosné, Kopcsa Attiláné, Lendvai Sándorné, Békési-Palyusik Edit. Köszöntötték azokat a békéscsabai pedagógusokat is, akik saját intézményükben kapják meg az emlékérmet, ők a következők: Tőkéné Sinka Magdolna, Pánczél Márta, Fehértemplomi Győzőné, Rakonczai Terézia, Szabóné Ambrus Erzsébet, Véghné Bojtor Emma, Juhász Tivadar, dr. Heimné Máté Mária, Boros Frigyes, Koppány Ottó, Oláhné Tóth Judit, Molnárné Boldizsár Margit. Végül nyugdíjba vonulásuk alkalmából köszönetet mondtak azoknak a pedagógusoknak is, akik hosszú éveken át a békéscsabai oktatási intézményekben folytatták tevékenységüket, ők Németh Lajosné és Fekete Tivadar.

 

A hírről készült videó anyagunk:

 

További programok »

FEL