A díszdiplomás pedagógusokat köszöntötték a városházán

2018. november 8. 18:30 | Gyemendi Réka

Csütörtökön köszöntötték a díszdiplomás pedagógusokat, a nyugdíjas intézményvezetőket és a jelenleg is aktív intézményvezetőket a városháza dísztermében, Békéscsabán. Az önkormányzat minden évben meghívja azon pedagógusokat, akik a város valamely nevelés- vagy oktatási intézményéből vonultak nyugdíjba. A rendezvényt a Színitanház hallgatóinak előadásai színesítették.

 

 

A rendezvényen jelen volt Szarvas Péter polgármester, Kiss Tibor alpolgármester, Zelenyánszkiné dr. Fábián Ágnes tanácsnok és dr. Ferenczi Attila tanácsnok, illetve a szakbizottság vezetői és képviselői, a Békéscsabai Szakképzési Centrum vezetője, a helyi Pedagógusok Szakszervezete, valamint a Gál Ferenc Főiskola képviselője is.

A Békéscsaba történetét bemutató rövidfilm ismertetését követően Szarvas Péter köszöntötte a vendégeket Níkosz Kazandzákisz, görög történetíró soraival. Ezután úgy fogalmazott: olyan évtizedekkel ezelőtt végzett diplomásokat köszöntenek, akik számos nemzedéket felneveltek, valamint megtanítottak írni, olvasni, számolni, és ami a legfontosabb: gondolkodni.

– Életünk korai szakaszától támogattak és hozzásegítettek bennünket ahhoz, hogy képesek legyünk az életet értelemmel megtölteni, megtanították, hogyan alkossunk újat és építsük a jövőt az elkövetkező generációk számára. Nekik köszönöm meg mindazt, amit évtizedek alatt értünk, az egész közösségünkért, Békéscsabáért tettek. Nem lennénk ma az a város, az a szellemiség, amely a sajátunk, ha az ő munkájuk és nevelő tevékenységük nem létezett volna – fogalmazott.

 

 

Az arany-, a gyémánt, - vas- és rubindiplomások a jubileum alkalmából egy- egy névre szóló ajándékot kaptak a várostól a hála jeléül, aki pedig nem tudott eljönni, annak az ajándékot eljuttatták. Íme a névsor:  rubindiplomás, 70 éve diplomázott Endrész Lászlóné dr. Antal Adrienne. Vasdiplomás, 65 éve diplomázott: Csomós Mária, dr. Kokavecz Endréné, László Istvánné, Raffay Józsefné, Salamon Pálné. Gyémántdiplomás, 60 éve diplomázott: Ardayné Kincses Márta, Chlebniczki János, Csicsely Jánosné, dr. Kovács Lászlóné, Kiss Mihályné, Kóti Imréné, Szatmári Lászlóné, Uhrin Jánosné. Aranydiplomás, 50 éve diplomázott: Beleznai Lászlóné, Csaba Mártonné, Csernus Mihályné, Demeterné Vacsi Márta, dr. Bukovinszky István, dr. Kovács János, dr. Szabó Zoltánné, Grósz Györgyné, Ikládi Imréné, Kelemen Sándorné, Keliger Istvánné, Klampeczki Józsefné, Kollár Emília, Kovács Ilona, Kuttor Gézáné, Michelsz Lászlóné, Mokrán Pálné, Nyíriné Galgóczy Katalin, Pándy Margit, Rázga Józsefné, Salamon Györgyné, Sallai Lajos, Sallai Lajosné, Sályi Gézáné, Stelkovicsné Lestyán Mária, Szabó Mihályné, Szloszjár Györgyné, Veress Lászlóné, Vollmuth Frigyes.

 

 

Az ajándékok átadását követően a Színitanház hallgatóinak műsora színesítette a találkozót, majd baráti beszélgetéssel, a múlt felidézésével és a jelen megvitatásával zárult a nap.

További programok »

Oktatás

Rangos elismeréseket nyertek a Szegyás diákok

A BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium két fotó szakos diákja is első helyezést ért el a minap az 56. Országos Középiskolai Fotókiállításon Pécsett. Az intézmény a legeredményesebb iskola díját is elnyerte az eseményen.
2023. március 19. 09:19
FEL