Békéscsaba hazavár! – Hat fiatallal kötött szerződést a város

2023. április 20. 17:21 | Papp Ádám Sándor

Ünnepélyes keretek között írták alá szerződéseiket a „Békéscsaba hazavár!” pályázat támogatottjai csütörtökön délután a városháza dísztermében. A fiatalok életkezdési támogatás és hallgatói ösztöndíj formájában kapnak segítséget az önkormányzattól.

A „Békéscsaba hazavár!” programot 2015-ben indította útjára az önkormányzat, a felhívásra egy évben kétszer lehet pályázni. Az elmúlt nyolc esztendőben összesen 126 megallapodást írtak alá, csütörtökön délután hat fiatallal bővült a lista.

– Tavaly február elején végeztem a Szegedi Tudományegyetemen közgazdász gazdálkodási és menedzsment szakon. Úgy éreztem, hogy szeretnék visszatérni a szülővárosomba, ahol azóta is élek. Mindig is nagyon közel állt a szívemhez Békéscsaba, jól érzem magam, itt van a családom és a barátaim is – mondta a behir.hu kérdésére Ragály Emese.

Békéscsaba polgármestere az eseményen arról beszélt, hogy a programban két támogatási típusra lehet pályázni. Szarvas Péter ismertette: az önkormányzat életkezdési támogatás formájában egyszeri 400 ezer forinttal, míg a hallgatói ösztöndíjjal havi 50 ezer forinttal segít a fiataloknak.

– Fontos, hogy egy városi közösség életében sok mérnök, közgazdász, pedagógus, vagy szociális-, egészségügyi dolgozó legyen. Érezzük azt, ha hiányzik valamelyik szakmából jónéhány Békéscsabán. Ezek a fiatalok, ha városunkat választják, akkor az komoly érték a megyszékhely számára. Bízunk abban, hogy ezt a lehetőséget a fiatalok is felismerik és minél többen térnek vissza Békéscsabára – hangsúlyozta a városvezető.

A tavaszi felhívás hat sikeres pályázója közül egy fő hallgatói ösztöndíjban, míg öten életkezdési támogatásban részesültek. 

Felsőoktatási hallgatói ösztöndíjban részesült: Blahut Barbara.

Életkezdési támogatásban részesült: Bukris Gréta, Czigléczki Enikő, Csontos Liliána Ilona, Kopanyicza Klaudia, Ragály Emese.

Galéria

További programok »

FEL