Békéscsaba hazavár! – újabb fiatalokat támogat a város

2023. november 27. 16:00 | Csiffáry Zsuzsanna

Ünnepélyes keretek között írták alá szerződéseiket a „Békéscsaba hazavár!” pályázat támogatottjai hétfőn délután a városháza dísztermében. A program célja, hogy minél több diplomás pályakezdő Békéscsabán találjon magának állást, itt képzelje el a jövőjét.

Életkezdési támogatás és hallgatói ösztöndíj formájában kapnak segítséget az önkormányzattól azok a pályázó fiatalok, akik Békéscsabán kezdték pályájukat, vagy a diploma megszerzése után itt dolgoznak majd. 

A városháza dísztermében Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a megjelent fiatalokat, illetve adta át a támogatásról szóló dokumentumot. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A „Békéscsaba hazavár!" program célja, hogy támogassa a város fiataljait a piacképes diplomájuk megszerzésében és a helyben történő elhelyezkedésben. Az önkormányzat felsőoktatási hallgatói ösztöndíjat és életkezdési támogatást biztosít ennek érdekében. Az ösztöndíjra 28 év alatti hallgatók jelentkezhetnek, akik teljesítették a kreditkövetelményeket. Az ösztöndíj összege 50 000 Ft/hó, négy féléven át. Az életkezdési támogatásra a 30 év alatti, Békéscsabán élő diplomás pályakezdők jelentkezhetnek, akik a végzettségüknek megfelelő munkakörben helyezkednek el a városban.

Az életkezdési támogatás egyszeri, összegét 500 ezer forintra emelték úgy, hogy a jövedelemhatárt 385 ezer forintban határozták meg. A program célja a hiányszakmákban végzett szakemberek Békéscsabában tartása és a város gazdasági versenyképességének erősítése. Éppen ezért bővítették a támogatásban részesíthető szakmák listáját is.

Ezúttal Békéscsaba hazavár! felsőoktatási hallgatói ösztöndíjat nyert el a pályázaton Petrovszki Gréta, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar negyedik évfolyamos, gyógytornász szakos hallgatója. Békéscsaba hazavár! életkezdési támogatást kapnak: Király Mónika Alexandra, Koór Gréta, Kovács József, Lehoczki Lilla, Matyi Gréta Daniella, Nagybalázs-Trényi Krisztina Erika, dr. Petrovszki Attila, Seres Aida, Szabó Angéla, dr. Zámbori Gergely és Zsibrita Réka Stella.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

További programok »

Itthon

Szemléletformálás – játékosan oktatnak környezetvédelemre Békéscsabán

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a Föld napja alkalmából egy saját készítésű társasjátékon keresztül mutatta meg a gyerekeknek a környezetvédelem rejtelmeit április 22-én. A Körösök Völgye Látogatóközpontban a diákok sokat beszélhettek tapasztalataikról, miközben játékosan új tudást is szereztek.
13:03
FEL