Békéscsaba hazavár!

Öt fiatalt támogatnak a letelepedésben

Életkezdési támogatással és hallgatói ösztöndíjjal támogatja Békéscsaba azokat a fiatalokat, akik helyben képzelik el a jövőjüket. A „Békéscsaba hazavár!” elnevezésű programban már második alkalommal megítélt pénzbeli juttatást ezúttal öt fiatal kapta meg.

Orvosi pályán, pénzügyi-gazdasági területen, illetve az élelmiszeriparban kezdi meg pályafutását az az öt fiatal, akik közül négyen egyszeri, 300 ezer forintos életkezdési támogatást nyertek, egyikük pedig havi 40 ezer forintos hallgatói ösztöndíjat kap öt hónapon át. Az összeggel a város a fiatal pályakezdők helyben maradásához szeretne hozzájárulni. A program célja, hogy a hiányszakmák diplomás és középfokú végzettségű szakembereit Békéscsabához kösse.

Szarvas Péter polgármester szerint van lehetőség Békéscsabán elhelyezkedni. Mint elmondta, folyamatos a kereslet a közigazgatás vagy a versenyszféra részéről mérnökökre, igazgatásszervezőkre, az egészségügyben orvosokra, diplomás nővérekre, az oktatásban pedig matematika-, kémia- vagy nyelvtanárokra. Szarvas Péter kiemelte, a város szeretné ösztönözni, hogy minél több diplomás fiatal válassza Békéscsabát munkahelyéül.

A független szakmai grémium májusban dönt arról, hogy hiányszakmák körét, így a támogatási programot tovább bővítsék-e.

A Békéscsaba Hazavár Programban ezúttal támogatásban részesült pályázók:
Vozár Ágnes, felsőoktatási hallgatói ösztöndíj
Dobóvári Erik, életkezdési támogatás
Farkas Vanda, életkezdési támogatás
Juhász Anna, életkezdési támogatás
Dr. Zelenyánszki Márk, életkezdési támogatás

Megosztás:

Címke: ,