Békéscsaba első kézből: Új termékekkel bővült az Árfigyelő rendszer

2024. február 3. 12:13 | behir.hu

Az online Árfigyelő komoly segítséget nyújt a családoknak, hogy naprakészek legyenek és így a legkedvezőbb áron szerezhessék be az élelmiszereket. Január közepétől már az ételallergiások által leggyakrabban fogyasztott laktóz- és gluténmentes termékek is bekerültek a rendszerbe. Az Árfigyelőről Vass Csaba környezetvédelmi tanácsadó tájékoztatta portálunkat.

– Tavaly július elsejével indult el a magyar kormány árfigyelő oldala, így ha valaki kíváncsi, hogy melyik bolt kínálja a legkedvezőbb áron például a csirkehúst, a tojást vagy a sajtot, azt itt bármikor megnézheti. Az alkalmazás lényege és egyik fő erőssége, hogy használatával a fogyasztók tudatosabb döntéseket hozzanak vásárláskor, a boltok pedig versenyezzenek a vásárlókért – kezdi a rendszer bemutatását Vass Csaba.

Tudatos tervezéssel sokat lehet spórolni, ebben pedig nagy segítség lehet a www.arfigyelo.gvh.hu címen elérhető online Árfigyelő. Az adatbázisban többek között öt Békéscsabán is elérhető kiskereskedelmi lánc, úgymint az Aldi, a Lidl, a Penny, a SPAR és a Tesco 10 boltjában összesen 78 termékkategóriában kereshetnek a vásárlók. Az Árfigyelőben összesen mintegy 1300 élelmiszertermék napi, aktuális ára követhető nyomon.

– A másik fontos tényező az idő, hiszen a csabai családok jelentős része sokszor kerül időzavarba. Ezért fontos, hogy az online Árfigyelő gyorsabb tervezést és bevásárlást tesz lehetővé. Elérhető a többfunkciós, szabadon összeállítható és megosztható bevásárlólista, így már nem kell sok időt tölteni a szokásos bevásárlás előtt az árak összehasonlításával, mert az Árfigyelő rendszer minden szükséges információt egy helyen biztosít. A térképes boltszűrő funkció használatával pedig a vásárlók előre beállíthatják a kedvenc boltjaikat az oldalon, vagy szűrhetnek a közvetlen környezetükben, aktuális tartózkodási helyük közelében található boltok naprakész kínálatában – hívja fel a figyelmet Vass Csaba.

Január közepétől bekerültek az Árfigyelőbe a speciális étrendet követők által leggyakrabban fogyasztott laktóz-, tejfehérje- és gluténmentes termékek. Békéscsabán több mint 10 ezer városlakó él valamilyen élelmiszer-intoleranciával vagy élelmiszer-allergiával, nekik mostantól célzottan is segíthet az Árfigyelő.

– A környezetvédelem szempontjából is üdvözítő az Árfigyelő rendszer, ugyanis lehetővé teszi a célirányos vásárlást, melynek köszönhetően csökken az élelmiszerpazarlás - zárja a bemutatást Vass Csaba, környezetvédelmi tanácsadó.

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL