Békéscsaba első kézből: Lakásbiztosítási kampány - akár tízezreket spórolhatunk

2024. március 3. 11:10 | behir.hu

Márciusban akár több ezer békéscsabai válthat lakásbiztosítót, de legalábbis lakásbiztosítást az idén először elindított koncentrált lakásbiztosítási kampány idején. A kormány által kezdeményezett, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakról Alföldi Károly vállalkozó, az önkormányzat gazdasági bizottságának külsős tagja, a FIDESZ frakció szakértője tájékoztatta portálunkat.

– Hazánkban először, a kormány kampányt indít, hogy felhívja a figyelmet arra a rendkívüli időszakra, amelynek keretében márciusban a lakásbiztosítással rendelkezők pluszköltségek nélkül, azaz ingyenesen felülvizsgálhatják és újraköthetik megállapodásaikat. Négy békéscsabai családból egyikük lakása nincs biztosítva, számukra is elérkezett az idő, hogy megkössék szerződéseiket – kezdi a rendszer bemutatását Alföldi Károly.

Annak ellenére, hogy a csabai otthonok közel háromnegyede rendelkezik lakásbiztosítással, a szerződések sokszor elavultak, ami elsősorban az alulbiztosítottságban nyilvánul meg. Ez azt jelenti, hogy a sokszor évekkel, akár évtizedekkel ezelőtt létrejött biztosítások összege nagymértékben elmaradhat az ingatlanok aktuális újjáépítési értékétől.

– Nagyon jellemző például az, hogy a felújítások, napelem-beruházások, vagy az ingóságok vásárlása nem megfelelően jelenik meg a szerződésekben. Így egy esetleges káresemény bekövetkezésekor az nem tudja fedezni az újjáépítés vagy a hasonló lakásra történő csere költségét. Emellett az is kihívást jelent, hogy a szerződések számos esetben nem nyújtanak megfelelő védelmet olyan károkra, amelyek nagyobb valószínűséggel bekövetkezhetnek – sorolja Alföldi Károly.

A kormány tavaly döntött arról, hogy idén márciusban egy extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hoz létre a biztosítások megújítása érdekében. Így a már meglévő biztosítás évfordulójától függetlenül, márciusban lehetőség nyílik a lakásbiztosítások felmondására és újrakötésére. A piaci folyamatok már most azt mutatják, hogy a verseny jelentősen élénkült a lakásbiztosítások terén, így a családok jelentős kedvezményeket érhetnek el.

– Arra buzdítom a csabai családokat, hogy lakásbiztosítási szerződéseiket vizsgálják felül és hasonlítsák össze az új ajánlatokkal, majd éljenek a márciusi extra lehetőséggel és válasszák ki a legjobb ár-érték arányú, azaz a legjobb tartalmú, legkedvezőbb áru biztosítást, amelyen keresztül még eredményesebben védhetik meg otthonaikat a nem várt kockázatokkal szemben –  zárja a kampány bemutatás Alföldi Károly, a békéscsabai FIDESZ frakció szakértője.

További programok »

Itthon

Kihirdették a Kós Károly Országos Pedagógiai Verseny eredményeit

Idén ötvennégy csapat vett részt a békéscsabai Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola pedagógiai témában meghirdetett országos versenyén. A Kós Károly Országos Pedagógiai Versenyt idén második alkalommal szervezték meg, a pályázók a fogyatékossággal élők beilleszkedési lehetőségeit támogató módszereket vagy eszközöket találtak ki és mutattak be. A megmérettetés eredményhirdetését kedden délelőtt rendezték meg a Békéscsabai Szakképzési Centrumban.
18:17
FEL