Címke: Békéscsaba első kézből

2024. május 24.

Békéscsaba első kézből: Állami program indul a demencia kezelésére

A demencia a 21. század egyik fő népbetegsége, ezért nagyon fontos, hogy a hazai egészségügy és a szociális szféra egységes programot, stratégiát dolgozzon ki. A munka elkezdődött és elindult a Van értELME! elnevezésű Nemzeti Demencia Program, amelyről dr. Pálfi-Rigó Krisztina, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő családi, szociális és egészségügyi tanácsadója adott tájékoztatást.
2024. május 24. 08:33 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. május 10.

Békéscsaba első kézből: A tankönyv után a laptopot is ingyen kapják a diákok

A nyári szünet kezdetéig jutnak el a hordozható számítógépek az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákokhoz. A kormányzati program részleteit Paláncz György, Békéscsaba társadalmi megbízatású alpolgármestere, a Békéscsabai Szakképzési Centrum, Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgatója mutatja be.
2024. május 10. 10:12 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. április 27.
2024. március 31.

Békéscsaba első kézből: Hulladékkezelés a város és a városlakók érdekében

Januárban kezdte meg működését Békéscsabán a lakossági hulladékgyűjtő udvar. Kiszolgált elektronikai hulladék, építési törmelék, karton, veszélyes hulladékok – a hulladékudvar pontosan azért jött létre, hogy ezeket ne a kertben kelljen tárolni, és ne is az út szélén végezzék. A lerakó fontosságáról kérdeztük Opauszki Zoltánt, Békéscsaba környezetvédelemért felelős tanácsnokát.
2024. március 31. 16:35 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. március 16.
2024. március 3.

Békéscsaba első kézből: Lakásbiztosítási kampány - akár tízezreket spórolhatunk

Márciusban akár több ezer békéscsabai válthat lakásbiztosítót, de legalábbis lakásbiztosítást az idén először elindított koncentrált lakásbiztosítási kampány idején. A kormány által kezdeményezett, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakról Alföldi Károly vállalkozó, az önkormányzat gazdasági bizottságának külsős tagja, a FIDESZ frakció szakértője tájékoztatta portálunkat.
2024. március 3. 11:10 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. február 15.

Békéscsaba első kézből: Gyermek Elsősegély applikáció segíti a szülőket

Elkészült és ingyenesen letölthető a Gyermek Elsősegély mobil applikáció, amely egészségügyi vészhelyzetek esetén komoly segítség lehet a csabai szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak. A telefonos alkalmazásról dr. Pálfi-Rigó Krisztina, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő családi, szociális és egészségügyi tanácsadója tájékoztatta portálunkat.
2024. február 15. 09:27 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. február 3.

Békéscsaba első kézből: Új termékekkel bővült az Árfigyelő rendszer

Az online Árfigyelő komoly segítséget nyújt a családoknak, hogy naprakészek legyenek és így a legkedvezőbb áron szerezhessék be az élelmiszereket. Január közepétől már az ételallergiások által leggyakrabban fogyasztott laktóz- és gluténmentes termékek is bekerültek a rendszerbe. Az Árfigyelőről Vass Csaba környezetvédelmi tanácsadó tájékoztatta portálunkat.
2024. február 3. 12:13 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. december 1.
2023. október 8.
FEL